zondag 8 juni 2014

Frans Bauer blaast nieuw leven in de skippybal

#74 Frans Bauer: Skippybal

Sjon & Sjeffrie (= Johnny Ruisch en Jeffrey Erens) houden zich al jaren bezig met kinderentertainment. Ze scoorden verschillende hits en in 2010 namen ze het nummer ‘Skippybal’ op, dat de eerste plaats bereikte van de Nederlandse Feest Top 20 en door de Tilburgse Kermis uitgeroepen werd tot kermishit van het jaar. In de Single Top 100 kwam het nummer niet verder dan de 57e plaats. In 2011 werd in Roermond het wereldrecord Skippyballen verbeterd; 3049 kinderen sprongen op en neer in het kader van de gezondheidsbeurs InAkSie.

nieuw leven voor de skippybal

Anno 2014 wil Frans Bauer met ‘Skippybal’ het fenomeen nieuw leven inblazen. Afgelopen zaterdag, 7 juni, werd het dancefestival ‘Free Your Mind’ in Arnhem geopend met een skippyballenreace, waarbij Frans het startschot gaf. Het leek de organisatie leuk om iets te doen wat niets met het festival te maken heeft en dan denk je al snel aan Frans, toch?

Italiaanse bal

De skippybal is vernoemd naar de kangoeroe Skippy uit de Australische tv-serie ‘Skippy, the bush kangoeroe’ uit de jaren ‘60. Maar de bal zelf is een uitvinding van de Italiaan Aquilino Cosani die de bal oorspronkelijk pon-pon noemde naar een personage in de Italiaanse opera Luciano Bottaro. Maar toen de serie Skippy op de buis verscheen, was de naam skippybal al snel geboren.

Rages zijn van alle tijden en zo nu en dan worden die weer nieuw leven ingeblazen. In 1979 lukte dat Sandy met ‘Doe de hoelahoep’, dat de elfde plaats bereikte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten