zondag 8 juni 2014

Nick & Simon zijn streams vergeten

#11 Nick & Simon: De horizon       *** hoogste eerste weeks ***

Een optreden in RTL Late Night (aan de vooravond van de release), instores in Ede, Groningen, Leeuwarden, Zoetermeer en Alphen aan de Rijn. Alles was uit de kast gehaald om ‘De horizon’ van Nick & Simon op #1 te krijgen. Het heeft echter niet mogen baten, want ‘De horizon’ komt niet op #1 binnen, ook niet ook op #2, maar pas op #11! De grote vraag is dan ook, hoe kan dit? ‘De horizon’ is een nieuw nummer, dat de fans maar al te graag willen hebben. Bovendien zijn instores altijd een feest met Nick & Simon. Wat is er dan toch fout gegaan?

Ondanks het mediaoffensief en de instores, heeft het duo toch niet alles uit de kast gehaald. Ze zijn namelijk 'vergeten' hun single ‘De horizon’ aan te melden bij streamingdiensten als Deezer en Spotify. Sinds juli 2013 worden voor de Single Top 100 streams van betaalde abonnementen meegeteld volgens een bepaalde wegingsfactor die per kwartaal wordt bepaald. In september 2013 leverde het Avicii zelfs een onverwachte #1 op, toen ‘Wake me up!’ opeens terug steeg naar de eerste plaats.

Streams worden dus meer en meer bepalend voor de Single Top 100, waarvoor ook (digitale) singles worden meegenomen, geen airplay dus zoals andere lijsten wel doen. Waarschijnlijk dacht het duo dat de download, maar vooral de fysieke cd-single van ‘De horizon’ het gemis aan streams goed kon maken. Niet dus en daardoor lopen ze hun elfde #1-hit mis. Volgende keer beter jongens!

‘De horizon’ is hun 25e notering en één van vier nummers (dus er komen nog drie kansen!) van het dubbelalbum Herinneringen: Het Beste Van Nick & Simon, dat op 20 juni verschijnt. De twintig nummers op de eerste cd zijn door de fans bepaald, op de tweede cd staan naast de vier nieuwe nummers, hoogtepunten van het concert ‘Sterker in Gelredome’, uit oktober 2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten