zondag 2 november 2014

Edsilia Rombley zingt in het Frans

#71 Edsilia Rombley: Van jou        *** hoogste eerste weeks ***

Een maand geleden leverde het tv-programma De Beste Zangers Van Nederland een hit op voor André Hazes Jr. met ‘Ik leef mijn eigen leven’ (#30). Deze week is het de beurt aan Edsilia Rombley die in de aflevering van zondag 26 oktober, een nummer zong van Xander de Buisonjé, wiens muziek centraal stond.

Edsilia zong die avond ‘Van jou’, dat Xander in 2012 opnam voor zijn live album Xander In Concert. Het jaar daarop verscheen ‘Van jou’ op single en was zijn voorlaatste hit (#34). Origineel is het nummer van Patrick Bruel,  ‘J'te l’dis quand même … (live)’ (#45 in 1992).
De aanleiding voor Xander om het nummer van Bruel te vertalen, ligt in het concert dat beide zangers gaven op 21 april 2003 in Carré in Amsterdam. Xander hoorde Bruel het nummer ‘J'te l'dis quand même’ zingen, en sindsdien stond het hoog op zijn verlanglijstje. Toen Xander dan ook bezig was voor zijn live album, schreef hij er een Nederlandse tekst op.

De versie die Edsilia in het tv-programma zong, was niet helemaal dezelfde als die van Xander, maar vermengd met woorden uit de Franse tekst van Patrick Bruel.

2 opmerkingen:

  1. Heb hem in Itunes staan, maar ondanks dat ik vloeiend Frans spreek, versta ik geen woord van dat van haar. Volgens mij zingt ze maar wat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Qua melodie top trouwens, mooie uitvoering.

    BeantwoordenVerwijderen