zondag 2 november 2014

G.R.L. als kwartet verder

#94 G.R.L.: Ugly heart

In 1995 richtte de Amerikaanse choreografe Robin Antin the Pussycat dolls op. De meidengroep trad in de beginjaren op in nachtclubs, waar ze varietéachtige shows gaven. In 2003 veranderde dat toen de groep een platencontract kreeg. Daarmee begon het grote succes dat zou duren tot 2010. Met een verkoop van meer dan 50 miljoen albums wereldwijd, zijn the Pussycat dolls één van de meest succesvolle meidengroepen.

geen Pussycat dolls 2.0

In maart 2011 begon Antin met het houden van audities om the Pussycat dolls nieuw leven in te blazen. Diverse wisselingen volgden, waarna in februari 2013 een nieuwe meidengroep werd aangekondigd: G.R.L. De bezetting werd gevormd door  Lauren Bennett (uit Paradiso girls), Emmalyn Estrada (Canadese, geboren in Vancouver, British Columbia), Natasha Slayton (Pussycat dolls 2012-2013), Paula van Oppen (uit So You Think You Can Dance) en Simone Sherise Battle (deelneemster X factor). In juni 2013 verscheen ‘Vacation’ de eerste single van G.R.L.

Eerder dit jaar stond G.R.L. voor het eerst in de Single Top 100 met ‘Wild wild life’ van Pitbull (#93 in april). ‘Ugly heart’ verscheen twee maanden later in de rest van de wereld, maar scoort nu pas bij ons op #94.
Sinds 5 september bestaat G.R.L. nog uit vier leden. Op die dag werd de 25-jarige Simone Sherise Battle (hier nog te midden van de overige leden van G.R.L.) dood gevonden in haar woning. Vermoedelijk heeft ze zelfmoord gepleegd. Ze leidde aan depressiviteit en zou financiële problemen hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten