zondag 2 november 2014

Marlon Roudette zingt op tweede album over moeizame relatie met zijn vader

#75 Marlon Roudette: When the beat drops out

Na zijn debuut in 2012 met ‘New age’ (#10), bleef het lang stil rond de Britse zanger Marlon Roudette. In de afgelopen twee jaar werd Marlon vader en werkte hij aan zijn tweede album Electric Soul. Op dat album zingt hij over de moeizame relatie die hij heeft met zijn vader, de Britse muziekproducer Cameron McVey, die muziek produceerde voor Neneh Cherry (zijn stiefmoeder), Massive attack, All saints en Sugababes. Al op jonge leeftijd gingen zijn ouders uit elkaar en verhuisde hij met zijn moeder, Vonnie Roudette, ontwerper en artiest, naar het eiland Saint Vincent.

When the beat drops out’ is de eerste single van het album Electric Soul, dat in augustus al verscheen in Duitsland. Niet zonder redden, want Marlon Roudette heeft veel te danken aan het Duitse publiek. ‘New age’ stond daar in 2011 op de eerste plaats, waarna het nummer pas in andere landen een hit werd. Eenzelfde weg bewandelt ‘When the beat drops out’, want ook dat nummer bereikte de eerste plaats van de Duitse hitparade, twee weken in augustus.

Marlon Roudette (Londen, 5 januari 1983), is vernoemd naar acteur Marlon Brando. Op het eiland Saint Vincent startte zijn muziekcarrière, die hij vanaf zijn 17e voortzette in Londen. Nadat hij in 2010 met Mattafix was gestopt, ging hij terug naar Saint Vincent om te werken aan zijn soloalbum Matter Fixed, met de hit ‘New age’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten