zondag 29 maart 2015

Kendrick Lamar brengt eerbetoon aan Kunta Kinte

#70 Kendrick Lamar: King Kunta

Het album To Pimp A Butterfly van Kendrick Lamar wordt door sommigen gezien als het beste hip-hop album sinds Ready To Die van Notorious B.I.G. en Illmatic van NAS, beide in 1994. Zeker is dat zijn derde album Lamar geen windeieren zal leggen, want hij scoort er zijn eerste #1 mee in de Amerikaanse hitparade. Bij ons bereikte het album vorige week de negende plaats.

shoppen

King Kunta’ is na ‘I’ (#82 in 2014), de tweede single van het album van Kedrick Lamar. Het nummer bevat een interpretatie van meerdere nummers: ‘Get Nekkid’ van Mausberg feat. DJ Quik uit 2000 plus ‘Smooth Criminal’ van Michael Jackson uit 1987. Daarnaast bevat ‘King Kunta’ ook nog delen van ‘The Payback’ van James Brown uit 1974. Tot slot zit er in ‘King Kunta’ een sample in van ‘We Want the Funk’ van Ahmad Lewis uit 1994. Lamar en zijn producer Mark Spears hebben dus aardig wat rond geshopt voor ‘King Kunta’!

We zouden bijna vergeten dat ‘King Kunta’ een eerbetoon van Kendrick Lamar is aan Kunta Kinte, een hero├»sche slaaf van Gambiaanse afkomst die als basis diende voor de tv-miniserie Roots.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten