zondag 29 maart 2015

Vriendje Stokvis promoot Rotterdam

#57 Simon Stokvis: Rotterdam Wordt Wakker

Op 3 juni 2009 stopte de KRO met de zeer succesvolle tv-serie Toen Was Geluk Heel Gewoon die speelde in de jaren ’50. Twee jaar daarna nam Sjoerd Pleijsier, die in de serie de rol speelt van Simon (Vriendje) Stokvis, journalist van De Bruine Rotterdammer, de cd Simon Stokvis Zingt 13 Onvergetelijke Sjansongs op, dat de 79e plaats bereikte.
Het idee van de cd was beroemde melodieën voorzien van een typische Stokvis tekst. ‘Il Est Cinq Heures, Paris ’s éveille’ van Jacques Dutronc (#3 in 1968) werd ‘Rotterdam Wordt Wakker’. Pleijsier zingt het nummer met actrice Natalie Edwardes (Waalwijk, 4 augustus 1978), die onder meer in Onderweg naar Morgen en Voetbalvrouwen speelde en in 2011 auditie deed voor The voice of Holland, maar niet door de auditieronde heen kwam.

Tv-serie en film

Van origine was Toen Was Geluk Heel Gewoon een bewerking van de Amerikaanse comedyserie The Honeymooners. Maar vanaf 1996 schreven Sjoerd Pieter Pleijsier (Vlaardingen, 15 januari 1954) en Gerard Cox (die de rol van buschauffeur Jaap Kooyman speelt) de afleveringen zelf. In 2014 verscheen ook een film van Toen Was Geluk Heel Gewoon, waarbij de titelsong werd gezongen door the Kik.

visitekaartje

In 2012 werd, op verzoek van de regionale omroep Radio Rijnmond, ‘Rotterdam Wordt Wakker’ verandert in ‘Rijnmond Wordt Wakker’. Pleijsier vond het een eer dat hij daarvoor werd gevraagd, en zong het nummer opnieuw in. De cd-single kon bij de omroep worden besteld. Sinds 2013 is Vriendje Stokvis voor € 40,-- te boeken voor een Rondje Rotterdam, een ludieke bus tour door de Maasstad.

Ons is echter niet duidelijk waar nu ineens de notering van ‘Rotterdam Wordt Wakker’ uit 2011 vandaan komt? Weet jij het, laat het ons dan ook weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten