maandag 25 mei 2015

Adam Lambert wilde geen coveralbum opnemen

#66 Adam Lambert: Ghost Town

Met ‘Whataya Want From Me’ maakte de Amerikaanse zanger Adam Lambert in 2010 zijn debuut (#23). Het jaar daarvoor was Adam Mitchel Lambert, zoals hij volledig heet, tweede geworden tijdens de achtste editie van American Idol. In tegenstelling tot winnaar Kris Allen, had Adam wel de vrije hand en nam het album For Your Entertainment op, dat bij ons de 25e plaats bereikte. Vrij snel daarna bracht hij nog twee albums uit, die het minder goed deden.

nieuwe start

In juli 2013 hakte Adam de knoop door en vertrok bij platenmaatschappij RCA. Officieel wegens creatieve meningsverschillen, maar al snel bleek dat RCA hem een album wilde laten opnemen met covers uit de jaren ‘ 80 en daar bedankte hij voor. De dag daarna had hij een contract op zak bij Warner Bros Records.

Begin 2014 begon Adam in het Zweedse Stockholm te werken aan The Original High, zijn nieuwe album, dat over twee weken verschijnt. ‘Ghost Town’ is daarvan de eerste single, mede geschreven door Max Martin, de Zweedse producer verantwoordelijk voor het success van onder andere Britney Spears, the Backstreet Boys en zijn eerste hit ‘Whataya Want From Me’!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten