maandag 25 mei 2015

Nicky Jam werd ontdekt in de groentewinkel

#70 Nicky Jam & Enrique Iglesias: El Perdón

Na een afwezigheid van drie jaar, was Enrique Iglesias er vorig jaar weer. Met ‘Bailando’ feat. Sean Paul / Gente de Zona / Descemer Bueno scoorde hij sinds zes jaar weer een top 3-hit. Of ‘El Perdón’ dezelfde kant op gaat, moeten we nog maar afwachten. Enrique maakte het nummer met Nicky Jam, die hiermee zijn debuut maakt in de Single Top 100.

Nicky Jam is de bijnaam van Nick Rivera Caminero, geboren op 25 februari 1980 in Boston en op zijn zesde verkast naar Puerto Rico. De bijnaam kreeg Nicky, bij wijze van grap, van een oudere dakloze. Een naam die Nicky eerst maar niets vond, maar dat veranderde, toen hij daar ook de voordelen van inzag: bekendheid.

Zijn familie had het niet al te breed en om geld te verdienen werkte hij in de groentewinkel van zijn ouders. In de pauze stond hij voor de winkel en improviseerde er op los. Op een dag passeerde een dame van een muzieklabel en bood hem een contract aan, dat leidde tot zijn eerste album Distinto A Los Demas.

Het album werd geen succes, maar hier door kwam hij wel in contact met de reggaeton zanger/producer Daddy Yankee. De twee gingen samenwerken en namen diverse nummers op. In 2004 eindigde na een ruzie de samenwerking, die acht jaar later weer werd bijgelegd.

El Perdón’, dat ‘vergeving’ betekent, nam Nicky Jam begin dit jaar eerst zelf op. Platenmaatschappij SONY zag wel wat in dé vertolker van reggaeton, en bood hem een contract aan. Vervolgens nam Nicky het nummer opnieuw op met Enrique Iglesias, waarmee Nicky zijn eerste hit niet meer kan missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten