maandag 25 mei 2015

Guus Meeuwis krijgt liedje van Kenny B

#64 Guus Meeuwis: Jij Bent De Liefde                                                           *** hoogste eerste weeks ***

Voor de zesde week staat ‘Parijs’ van Kenny B bovenaan de Single Top 100. Zijn album, Kenny B, haalde (nog) niet de eerste plaats. Daarop staat het nummer ‘Jij Bent De Liefde’, dat in de uitvoering van Guus Meeuwis een notering krijgt.

In oktober kreeg Guus de demo van ‘Jij Bent De Liefde’ te horen, waarna hij er mee aan de gang ging. Dat vond Kenny B al een super dope idee. Maar toen hij hoorde dat Guus het nummer ook op single zou uitbrengen, vond hij dat een grote eer.

Guus daarentegen zegt ook vereerd te zijn. Over ‘Jij Bent De Liefde’ zegt hij: “Het is een fantastisch liedje en Kenny B is te gek. Hij zegt dat hij vereerd is dat ik zijn liedje wilde opnemen, maar ik vind het een eer dat hij dit liedje aan mij wilde ‘geven’.” Guus op zijn beurt heeft Kenny uitgenodigd voor zijn Groots met een zachte G concerten in juni in het Philips Stadion in Eindhoven.

Engels feestje

Of het dak er dan ook weer afgaat, zoals zondag in de Royal Albert Hall in Londen, waar Guus na Caro Emerald, de tweede Nederlandse artiest is die daar een optreden gaf. In ieder geval de eerste met Nederlandstalige nummers. Niet alleen de meer dan 5.000 fans waren door het dolle, Guus zelf ook, die zeer onder de indruk was van de zaal, waar grootheden als the Beatles en Adele hebben gestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten