vrijdag 29 mei 2015

Hitflits: dubbelslag voor Kenny B


Vorige week hadden we deze kop al voorbereid, maar op het laatste moment ging het mis, omdat Douwe Bob met Pass It On de eerste plaats voor Kenny B wegkaapte.
Maar deze week slaat Kenny B alsnog zijn slag en boekt zijn eerste dubbelslag: single ‘Parijs’ en album Kenny B voeren tegelijk de single en albumlijst aan. Proficiat! Daarnaast is Kenny B ook nog de eerste Surinamer die een dubbelslag slaat.

dubbelslag

Kenny B is dit jaar de derde artiest die een dubbelslag maakt. In januari lukte het Ed Sheeran met 'Thinking Out Loud' en het album X, gedurende twee weken. Vervolgens voerde Jan Smit op 14 februari beide lijsten aan met ‘Recht Uit M’n Hart’ en zijn album Recht Uit M’n Hart – Ballades. Het was Jan zijn vierde dubbelslag.

debutanten

Voor Kenny B is zowel zijn single als album een eerste kennismaking met de Nederlandse hitlijsten. Als we zijn prestatie vergelijken met een andere debutant, dan komen we uit op 17 mei 2014. Op die dag pakten the Common Linnets met het gelijknamige album de eerste plaats, terwijl de single ‘Calm After The Storm’ voor de derde week de Single Top 100 aanvoerde.

TOP 5

1. (2)   Kenny B: Kenny B

2. (4)   Mumford & Sons: Wilder Mind
3. (1)   Douwe Bob: Pass It On4. (25) Typhoon: Lobi Da Basi, stijging is te danken aan het optreden afgelopen vrijdag in de laatste aflevering van dit seizoen van De Wereld Draait Door. Typhoon was dit seizoen de huisband van het programma. Hoogste plaats tot deze week was #8, op 28 juni 2014, de week van binnenkomst
5. (3)   Django Wagner: Mijn Muziek, Mijn Passie
#12 Hillsong United: Empires
#32 Liesbeth List: Echo
#37 Unknown Mortal Orchestra: Multi-Love
#46 A$AP Rocky: At.Long.Last.A$AP
#54 Alesso: Forever
#63 il Volo: Sanremo Grande Amore
#66 Leprous: The Congregation
#82 the Vaccines: English Graffiti

SINGLES

TOP 5

1. (1)   Kenny B: Parijs (zevende week), evenaring van de grootste Surinaamse #1-hit: ‘Mi Rowsu (Tuintje In Mijn Hart) van Damaru & Jan Smit uit 2009
2. (2)   Major Lazer feat. DJ Snake & Mø: Lean On
3. (4)   Kygo feat. Parson James: Stole The Show
4. (3)   Wiz Khalifa feat. Charlie Puth: See You Again
5. (5)   Felix Jaehn feat. Jasmine Thompson: Ain't Nobody (Loves Me Better)

Bij ons al weer een beetje op de terugweg: ‘Want To Want Me’ van Jason Derulo. Het nummer, met een zevende plaats vorige week zijn grootste hit tot nu toe, zakt naar de 8e plaats. Maar in de Britse hitparade wordt het dit weekend waarschijnlijk zijn vierde topper, want als alles meezit, komt het nummer binnen op de eerste plaats.

Na drie jaar scoort Eva Simons weer een top 10-hit. Haar ‘Policeman’ stijgt in de derde week van 12 naar #9. In 2012 scoorde Eva een #2-hit met ‘This Is Love’ samen met Will.I.Am.

De opvallendste stijgers:

#16 (23) David Guetta feat. Nicki Minaj & Afrojack: Hey Mama
#27 (35) Listenbee feat. Naz Tokio: Save Me
#46 (66) Adam Lambert: Ghost Town
#56 (70) Nicky Jam & Enrique Iglesias: El Perdón
#87 (93) the Common Linnets: We Don’t Make The Wind Blow

invasie

Voor ‘Walk Along’ van Trijntje Oosterhuis is alweer voorbij, het nummer valt vanaf de 88e plaats uit de lijst. Maar voor vijf deelnemers aan de finale van het Eurovisie Songfestival, begint het pas. Hier volgen ze met tussen haakjes, het land en de positie:
#12 Mäns Zelmerlöw: Heroes (Zweden, #1)
#26 Loïc Nottet: Rhythm Inside (België, #4)
#71 Guy Sebastian: Tonight Again (Australië, #5)
#73 Elina Born & Stig Rästa: Goodbye To Yesterday (Estland, #7)
#99 Polina Gagarina: A Million Voices (Rusland, #2)
Naast de vijf Songfesitvalhits, komen er ook nog andere nummers binnen en dat zijn:
#54 Avicii: Waiting For Love
#58 Ali B feat. Ruben Annink: Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn
#88 Madcon feat. Ray Dalton: Don’t Worry
Zowel in de album als singlelijst hebben we acht nieuwe noteringen. Wat de albums betreft, daarvan kun je nu al op de nieuwssite van 3FM de achtergronden lezen. De singles komen later dit weekend uitgebreid aanbod in een nieuwe Megaman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten