dinsdag 2 juni 2015

Madcon maakt zich geen zorgen (meer)

#88 Madcon feat. Ray Dalton: Don’t Worry

Twee hits scoorde het Noorse Madcon: ‘Beggin’’ (#1 in 2008, pas de tweede Noorse #1) en ‘Glow’ (#59 in 2010, dankzij hun optreden als interval act tijdens het Eurovisie Songfestival in Oslo). ‘Freaky Like Me’ feat. Ameerah, mede geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis, is in 2010 aan ons land voorbij gegaan, maar was in eigen land meervoudig platina.

Madcon dat staat voor Mad Conspiracy, wordt gevormd door Tshawe Baqwa en Yosef Wolde-Mariam. Tshawe komt uit Zuid-Afrika, Yosef uit Eritrea. Hun ouders zijn politiek vluchteling en kozen voor Noorwegen. Met Madcon begonnen de twee in 1992, hun doorbraak kwam in 2004 met het album It’s All A Madcon, waarvoor ze een Noorse Grammy award kregen.

Drie jaar later volgde het album So Dark The Con Of Man, dat in Noorwegen in drie dagen tijd de platina status haalde. In datzelfde jaar won Tshawe de Noorse versie van Dancing with the stars. In 2013 verscheen het voorlaatste album Icon, tevens hun eerste #1-album in eigen land. 
Op ‘Don’t Worry’, platina in Noorwegen, krijgt Madcon hulp van een oude bekende, Ray Dalton. Hem kennen we nog van ‘Can’t Hold Us van Macklemore & Ryan Lewis (#5 in 2013). Overigens is de making of de videoclip bij 'Don't Worry' ook vermakelijk om naar te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten