dinsdag 2 juni 2015

Avicii introduceert 360 graden videoclip

#54 Avicii: Waiting For Love

Na ‘The Days’ (#16 in 2014) en ‘The Nights’ (#20 eerder dit jaar), is ‘Waiting For Love’ de derde single van Stories, het tweede, nog uit te brengen album van de Zweedse dj/producer Avicii. De gelijknamige wereldtournee is al op 27 februari gestart in Auckland, Nieuw-Zeeland en brengt hem op 13 juni naar Pinkpop in Landgraaf. Of Martin Garrix daar ook zal zijn, met wie Avicii ‘Waiting For Love’ maakte, is nog maar de vraag.

Zoals gebruikelijk krijgt de vocalist op nummers van Avicii geen credit. Dat zijn vaak onbekende artiesten. Avicii redeneert dat mensen anders een nummer zouden kopen omdat een beroemde zanger(es) het zingt. Nu kopen ze het omdat het een goed nummer is. Een uitzondering op de onbekende artiesten, was ‘The Days’, gezongen door Robbie Williams.

Na Aloe Blacc (‘Wake Me Up!’), Dan Tyminksi (‘Hey Brother’), Audra Mae (‘Addicted To You’) en Ras Furlong (‘The Nights’), mag op ‘Waiting For Love’ een zekere Simon John Aldred schitteren. Aldred (41) is de zanger van de Britse indieband Cherry Ghost, dat sinds de start in 2005, drie albums heeft uitgebracht. In 2013 bracht Aldred onder de naam Out Cold het album Invasion Of Love uit. Maar hij is nog beter bekend als de schrijver van het nummer ‘People Help The People’, dat twee keer een notering kreeg. Door Birdy (#5 in 2012) en door Anne Keizer (#21 in 2013).

twee videoclips

Bij ‘Waiting For Love’ zijn twee videoclips gemaakt. De eerste, een animatie met een hond die op zoek gaat naar zijn baasje, een militair. De hond gaat door weer en wind, trotseert het oorlogsgebied en vindt zijn gewonde baasje. Voor de tweede videoclip is gebruik gemaakt van YouTube’s interactieve 360 graden video, gemaakt door Kurt Hugo Schneider, waarin Avicii zelf ook even is te zien. Op bepaalde platformen kun je een clip dan 360 graden bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten