vrijdag 5 juni 2015

Hitflits: Ancora herhaalt stunt van twee jaar geleden en scoort tweede #1-album

In 2013 enterde Ancora met Vrij Als De Wind de top van de Album Top 100. Twee jaar later lukt het de groep opnieuw, nu met Voorbij De Horizon. De formule is nagenoeg dezelfde gebleven, dus een aanstekelijke, hedendaagse mix van Shanty, Irish folk en pop. Daarnaast krijg je bij het album een DVD met alle clips, net als in 2013.
Een week geleden werd het eerste exemplaar van Voorbij De Horizon uitgereikt door zeebonk Michiel De Ruyter. De nep Michiel (niet acteur Frank Lammers uit de gelijknamige film) overhandigde het exemplaar op de Norderney, het voormalige Veronicazendschip, aan de heren van Ancora: Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Martin Dams.
TOP 5

1. EW  Ancora: Voorbij De Horizon
2. EW  Simply Red: Big Love
3. EW  Florence & the Machine: How Big, How Blue, How Beautiful
4. EW  Jamie XX: In Colour
5. (2)   Mumford & Sons: Wilder Mind

Vorige week pakte Kenny B alsnog de eerste plaats met zijn gelijknamige album. Hij heeft daar echter kort van kunnen genieten, want deze week zakt het album naar de zesde plaats. Tevens bereikte Lobi Di Basi van Typhoon vorige week een nieuw hoogtepunt: #4. Deze week vinden we het album pas op #21 terug.

Over naar de overige eerste weeks noteringen:
#12 Melody Gardot: Currency Of Man
#13 Major Lazer: Peace Is The Mission
#25 Heather Nova: The Way It Feels
#28 Paradise Lost: The Plague Within
#31 Jason Derulo: Everything Is 4
#44 DIO: De Man
#50 Willie Nelson & Merle Haggard: Django And Jimmie
#54 Robin Gibb: Saved By The Bell – The Collectd Works Of Robin Gibb 1968 - 1970
#73 Helloween: My God-Given Right
#84 Collabro: Act Two
#90 Babymetal: Babymetal
#95 Sun Kil Moon: Universal Themes

Op #63 komt de geremasterde versie van Sticky Fingers van the Rolling Stones binnen. De originele versie stond in 1971 tien weken bovenaan de Hilversum III LP Top 10.

SINGLES

TOP 5

1. (1)   Kenny B: Parijs (achtste week op #1 en nu de grootste Surinaamse #1-hit)
2. (2)   Major Lazer feat. DJ Snake & Mø: Lean On (achtste week op #2)
3. (3)   Kygo feat. Parson James: Stole The Show
4. (4)   Wiz Khalifa feat. Charlie Puth: See You Again
5. (5)   Felix Jaehn feat. Jasmine Thompson: Ain’t Nobody (Loves Me Better)

Vorige week binnen op #58, deze week al op #10: ‘Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn’ van Ali B feat. Ruben Annink. Voor Ruben is het zijn eerste top 10-notering, Ali B mag zijn twaalfde top 10-hit bijschrijven.

De opvallendste stijgers:
#30 (53) Lil’ Kleine & Ronnie Flex: Drank & Drugs
#33 (54) Avicii: Waiting For Love
#46 (56) Nicky Jam & Enrique Iglesias: El Perdón
#52 (88) Madcon feat. Ray Dalton: Don’t Worry
#74 (83) the Common Linnets: We Don’t Make The Wind Blow
#65 (72) Christine and the Queens: Christine, stijging is te danken aan optreden dinsdag in RTL Late Night en Giel de ochtend daarop, waar ze een gouden plaat kreeg voor 'Christine'

Eurovisie Songfestival 2015

Vorige week kwamen vijf nummers uit de finale van het liedjesfestival binnen. Daarvan blijven er deze week nog maar twee over: Zweden, de winnaar en België, de nummer vier:
#31 (12) Mäns Zelmerlöw: Heroes
#48 (26) Loïc Nottet: Rhythm Inside
En daarmee kan de 60e editie van het Eurovisie Songfestival worden afgesloten, slechts twee weken na het festival. Dit keer zit er geen tweede ‘Euphoria’ in (Loreen won daarmee in 2012 het festival en scoorde er een wereldhit mee).

opnieuw Nederlands succes in Britse hitlijst

Haar succes begon in de Amerikaanse hitparade. Vervolgens waaide het over naar ons land en nu is Groot-Brittannië aan de beurt. Als alle voorspellingen uitkomen, scoort de 26-jarige Natalie la Rose, uit Amsterdam Zuidoost, dit weekend met ‘Somebody’ feat. Jeremih, haar eerste #1-hit in de Britse hitparade.
Nog twee dagen lang moet ze ‘Want To Want Me’ van Jason Derulo voorblijven en dan is ze de negentiende Nederlandse act met een Britse #1-hit! Bij ons kwam ‘Somebody’ niet hoger dan de 17e plaats (in mei), maar dat zou nu wel eens hoger uit kunnen komen als ze zondag de eerste plaats pakt in de Britse hitparade. Deze week blijft 'Somebody' op #19 staan. De opvolger ligt al klaar: 'Around The World' feat. Fetty Wap.

update 7-6-2015: geen #1-hit voor ‘Somebody’

Helaas is het Natalie la Rose niet gelukt om een #1-hit te scoren in de Britse hitparade. Zondag moest ze genoegen nemen met een tweede plaats (ook niet slecht!). ‘Want To Want Me’ van Jason Derulo blijft voor de tweede week het bestverkochte en gestreamde nummer in het Verenigd Koninkrijk.

De eerste weeks noteringen van deze week zijn de volgende:
#11 Dee: You
#50 Anouk: New Day
#64 Jessie J: Flashlight
#72 Disclosure feat. Gregory Porter: Holding On
#94 Martin Garrix & Tiësto: The Only Way Is Up

Tot zover deze Hitflits. Later deze middag vind je op de nieuwssite van 3FM de albumsnippers. En ergens dit weekend melden we ons met een nieuwe Megaman. Daarin onder andere 'Mag Ik Dan Bij Jou' van Claudia De Breij, dat op herhaling gaat op #95 en nu voor de 52e week genoteerd staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten