dinsdag 2 juni 2015

Tranen Ali B roeren ook tv-kijkers

#58 Ali B feat. Ruben Annink: Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn

Tijdens de laatste uitzending van De Wereld Draait Door van dit seizoen, stond het album Lobi Di Basi van huisband Typhoon centraal: ‘Liefde is de baas’. Naast andere tafelheren en dames was Ali B gevraagd of hij iets wilde vertellen over het thema. Ali: “Liefde is pas echt de baas als het pijn doet en daar heb ik een liedje over geschreven.” Dat bleek ‘Terwijl JullieNog Bij Me Zijn’ voor zijn zoontjes Omar (3) en Amin (6) te zijn met de strekking ‘Ik mis je nu al terwijl ze er nog zijn.’ Al tijdens het vertellen over het lied, schoot Ali vol en dat gebeurde ook een paar keer tijdens het liedje.
Het liedje is voor Ali een persoonlijke uitlaatklep, waarin ook het overlijden van zijn vader, in april, langs komt. Ali was dan ook niet van plan om er mee naar buiten te treden en het zeker niet uit te brengen. Maar ook in de studio hielden mensen het niet droog en zo verging het talloze kijkers. De roep om het nummer werd alsmaar groter en na de Pinksteren besloot Ali het nummer alsnog op te nemen en uit te brengen, want veel mensen herkenden veel in het nummer.

Tijdens de uitzending werd Ali begeleid door Ruben Annink op gitaar, die ook het refrein zong. Slechts een paar uur voor de uitzending, toen Ali het liedje met de redactie besprak, en vond dat er een zanger bij moest komen, werd Ruben gebeld. In de resterende tijd heeft hij daarop het liedje zich eigen gemaakt.

Ruben Annink, geboren in Haarlem, is met zijn zestien jaar de jongste deelnemer aan de vierde editie van De Beste Singer-songWriter van Nederland (DBSSW). Ruben speelt al vanaf zijn zevende gitaar. Na een tip van zijn docent Alfred van der Linden van de Nederlandse Pop Academie in Utrecht, waaraan hij studeert, gaf Ruben zich op voor DBSSW.

Voor DBSSW deed hij mee aan een andere talentenjacht: the Voice Kids, waar hij nu enorm spijt van heeft. Op 18 mei haalde Ruben met vijf anderen de finale, die gewonnen werd door de Vlaamse Anne Rune.

magie verdwenen

De emotionele lading die ‘Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn’ van Ali B feat. Ruben Annink had op vrijdag 24 mei, in De Wereld Draait Door, is op de opnieuw ingezongen versie gedeeltelijk verdwenen.

Iets soortgelijks gebeurde bij ‘Candle In The Wind 1997’ van Elton John, dat hij voor het eerst zong tijdens de herdenkingsdienst na het overlijden van Lady Di. Dat riep zoveel emoties los, waarop Elton John samen met producer George Martin de studio indook en het nummer opnieuw inzong. Het succes was er niet minder om: met 33 miljoen stuks werd het nummer de bestverkochte single allertijden. Toen nog alleen op cd-single en cassettesingle!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten