zondag 3 mei 2015

Claptone durfde eerst geen remix te maken van Liquid Spirit

#60 Gregory Porter: Liquid Spirit (Claptone remix)       *** hoogste eerste weeks ***

Gregory Porter (Sacramento, 4 november 1971), groeide op in Bakersfield, Californië, waar zijn moeder dominee was. Na zijn middelbare school kreeg hij een sportbeurs als American footballspeler aan de San Diego State University. Door een schouderblessure kwam er echter een einde aan zijn topsportambities. Hij ging zingen in lokale jazzclubs en kwam zo in contact met Kamau Kenyatta, die zijn mentor werd op muzikaal gebied. De inspiratie haalde Porter uit de nummers van jazzzanger Nat King Cole.

pet

Porter is onafscheidelijk van de pet die hij draagt, een ski-cap die z'n oren en de flanken van z'n gezicht bedekt. Volgens eigen zeggen draagt hij die pet omdat hij is geopereerd aan zijn kin en dat is nog niet geheel is hersteld. Inmiddels wordt hij door iedereen herkend aan zijn cap en is het zijn handelsmerk geworden. Dus die pet zet hij waarschijnlijk niet weer af!
Na drie succesvolle albums scoort Gregory Porter deze week zijn eerste hit. Hij doet met ‘Liquid Spirit’, titelnummer van het gelijknamige album uit 2013. Niet met de track zelf, maar met de remix die de Duitse dj/producer Claptone er van maakte. Claptone kennen we nog van zijn hitje ‘No Eyes’ (#69 in 2013).

Claptone is een dj die zijn sets draait met een masker op. Wij kwamen er eerder al achter, dat Daniel Brems, geboren in Ingolstadt in de Duitse deelstaat Beieren, en sinds 2000 woonachtig in Berlijn, achter het masker schuil gaat. Hij werd twee keer benaderd voor het maken van een remix van ‘Liquid Spirit’. De eerste keer sloeg hij het af : “I was too scared to lay hands on one of his graceful recordings.”

tweede keer

Een jaar later werd Claptone weer gevraagd voor de remix. Dit keer pakte hij de uitnodiging wel aan. “I pulled all my courage together and started to take a journey into ‘Liquid Spirit’.” Uiteindelijk vertaalde Claptone het jazznummer in een dancenummer.“I can only hope I did justice to Gregory Porter, but what I know is that this remix does justice to the clubs.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten