vrijdag 8 mei 2015

Hitflits: ondanks 12 instores (nog) geen #1-hit voor Jan Smit; wel tweede #1-album voor Mumford & Sons

De afgelopen week heeft Jan Smit stad en land afgereisd om zijn cd-singles ‘Kleine Superster’ te signeren. Op de twaalf instores kwamen naast zijn vaste fans, vooral veel trotse ouders af. Want in/op het kartonnen hoesje staan niet minder dan 532 foto’s van hún kleine supersterren. Veel ouders gingen dan ook met meerdere exemplaren naar huis, sommige met wel 10 stuks! Een #1-hit kon Jan dan niet meer ontgaan.
Toch liep het anders af, want ‘Kleine Superster’ is niet de nieuwe #1, maar komt slechts binnen op de derde plaats van de Single Top 100. ‘Parijs’ van Kenny B blijft #1 en ook ‘Lean On’ van Major Lazer feat. DJ Snake & Mø, scoort beter, want voor een echte hit moet je het toch echt van streams hebben en dat ontbeert ‘Kleine Superster’. En dus moet Jan nog even geduld hebben voor zijn 23e #1-hit waarmee hij hitgeschiedenis kan schrijven.

TOP 5

1. (1)   Kenny B: Parijs (vierde week)
2. (2)   Major Lazer feat. DJ Snake & Mø: Lean On
3. EW  Jan Smit: Kleine Superster
4. (3)   Wiz Khalifa feat. Charlie Puth: See You Again
5. (4)   Kygo feat. Parson James: Stole The Show

Op ‘Kleine Superster’ van Jan Smit na, is er geen enkele nieuwe notering bij de bovenste tien. Sterker met uitzondering van 'Parijs' zakken alle nummers een plaatsje. Buiten de top 10 zien we de volgende stijgers:
#17 (25) Natalie La Rose feat. Jeremih: Somebody
#35 (53) Tiësto & KSMR feat. Vassy: Secrets (Tiësto is sinds eind april terug bij Radio 538)
#44 (64) Eva Simons: Policeman
#45 (61) Armin van Buuren feat. Mr. Probz: Another You
#52 (65) Flo Rida feat. Robin Thicke & Verdine White: I Don’t Like It, I Love It
#57 (66) Robin Schulz feat. Ilsey: Headlights
#55 (79) David Guetta feat. Nicki Minaj & Afrojack: Hey Mama
#68 (89) Felix Jaehn feat. Jasmine Thompson: Ain’t Nobody (Loves Me Better)
#74 (90) Tove Lo: Talking Body (vorige week trad ze op in RTL Late Night)
#89 (97) Fatty Wap: Trap Queen


Alvorens we overgaan op het restant eerste weeks noteringen, kijken we eerst nog even naar een bijzonder nummer dat op herhaling gaat. Drie weken geleden verdween ‘Mag Ik Dan Bij Jou’ van Claudia de Breij uit de lijst. Het nummer stond toen opnieuw in de belangstelling doordat het gebruikt werd in the Passion. Deze week gaat ‘Mag Ik Dan Bij Jou’ opnieuw op herhaling, voor de twaalfde keer en vast niet de laatste keer! De aanleiding nu is haar optreden afgelopen dinsdag tijdens het Bevrijdingsconcert op de Amstel in Amsterdam, waar ze het zong in aanwezigheid van koning Willem Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix. ‘Mag Ik Dan Bij Jou’, binnen op #67, staat inmiddels voor de 50e week genoteerd.

Het restant eerste weeks noteringen volgt nu:
#76 Marvin Gaye: Sexual Healing (Kygo remix)
#77 the Common Linnets: We Don’t Make The Wind Blow
#87 Axwell /\ Ingrosso: On My Way
#92 Fifth Harmony feat. Kid Ink: Worth It
#99 Sheppard: Let Me Down Easy

ALBUMS

De albumlijst kent wel een nieuwe #1, de dertiende dit jaar en de tiende die vanuit het niets binnenkomt. Het zijn Mumford & Sons met hun derde album Wilder Mind. Babel, hun vorige album, bereikte ook de eerste plaats, maar had daar een weekje extra voor nodig. Op Wilder Mind zul je de banjo, tot nu toe het handelsmerk van de groep, vergeefs zoeken. In plaats daarvan horen we veel meer gitaren, minder folk dus.

TOP 5

1. EW Mumford & Sons: Wilder Mind (aanstaande zondag ook #1 in de Britse albumlijst)
2. (1)   Boudewijn de Groot: Achter Glas
3. (2)   André Hazes: Hazes 100
4. (7)   Dotan: 7 Layers
5. (3)   Kovacs: Shades Of Black

Nieuw bij de bovenste tien is Een Moederhart van Henk Damen, dat van 16 naar #8 stijgt. Niet vreemd natuurlijk, met moederdag in ’t verschiet, aanstaande zondag. Het album scoort een plekje beter dan Vandaag Begint M’n Leven, dat in 2013 tot #9 kwam.

Gaan over op het restant eerste weeks noteringen:
#6 Jacco Gardner: Hypnophobia
#11 Herman Finkers: Koo Wit De Floo In Almelo
#19 DeWolff: Live & Outta Sight
#25 Mike & Colin: Oog Voor Jou
#26 Other Lives: Rituals
#40 King of the World: Live At Paradiso
#48 My Morning Jacket: The Waterfall
#60 Django Django: Born Under Saturn
#71 Frnkiero & the Cellabration: Stomaches
#88 Jethro Tull: Minstrel in The Gallery 

een jaar lang kleine zangvogel

In de Single Top 100 komt op #77 'We Don’t Make The Wind Blow', de nieuwe single van the Common Linnets binnen. In Europa is het nummer de herkenningstune van de FOX TV serie Wayward Pines met Matt Damon. Het nummer zal zeker komen te staan op het nieuwe album van the Common Linnets dat na de zomer verschijnt. Dus doen we het tot die tijd nog met het eerste album, The Common Linnets, dat deze week precies een jaar genoteerd staat. Deze week stijgt het album van 38 naar #39. In 2014 was The Common Linnets het bestverkochte album van het jaar.


En tot zover deze Hitflits. Zoals gebruikelijk staan de albumsnippers morgen weer op de nieuwssite van 3FM. Daarnaast werken we dit weekend de Hitflits nog wat bij.

2 opmerkingen:

  1. Deze week niet. Met 12 instores. Hij heeft hard gewerkt en veel verkocht. Door meer dan 1.000.000 streams per week van Parijs van Kenny B geen nummer één Hit. En terecht. Maar wedden dat hij aanstaande vrijdag alsnog op één staat. En dan vraag ik mij echt af hoe dat te verantwoorden is. Sinds streamings meetellen komen "deze praktijken " niet meer voor. Alleen meneer Smit komt er nog mee weg. Triest en hitparadevervuiling. groet marcel. Ga zo door megaman.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Update: Jan Smit. Gisteren , twee versies bij elkaar opgeteld 100% + oftewel # 1 in iTunes, Nu overnacht (verkopen tellen voor volgende week) gezakt naar 15 en 108 .... Ja dat kan... een natuurlijk verloop. Sorry maar hier wordt ik dus echt onpasselijk van. Groet Marcel

    BeantwoordenVerwijderen