zondag 3 mei 2015

Eva Simons gaat op de dancehall tour

#64 Eva Simons: Policeman

Eva Simons (Amsterdam, 27 april 1984), komt uit een familie, waarvan zowel haar opa als moeder in de muziek zaten. Haar opa was Johnny Meijer, de bekende accordeonspeler, haar moeder is Ingrid Simons, achtergrondzangeres op albums van onder andere Danny De Munk en Ruth Jacott. Daarnaast is zij de zangeres op ‘Rainbow In The Sky’ van DJ Paul Elstak en op ‘No Time 2 Waste’, de eerste hit van T Spoon. Als je in zo’n muzikale omgeving opgroeit, dan moet het wel raar lopen, dat je zelf ook niet in de muziek beland.

Ze zong reclamespotjes in, won met Raffish de talentenjacht Popstars The Rivals, stapte uit de groep, ging verder met zingen en schrijven van nummers, ook voor anderen. In 2009 scoorde ze met ‘Silly Boy’ haar eerste hit (#32) en een jaar later nam ze met Afrojack het nummer ‘Take Over Control’ op (#12).

Tijdens de uitreiking van de Grammy Awards in februari 2012, waar ze op uitnodiging was van de Franse dj David Guetta, liep Eva Will.I.Am tegen het lijf. Een tijdje later nodigde hij haar in zijn studio uit en namen ze ‘This Is Love’ op. Bij ons werd het net niet #1, in de Britse hitparade wel, de 1200ste in de Britse hitgeschiedenis.

Beyoncé

In 2013 verscheen de single ‘Chemistry’ (#64 in 2013), dat alleen in ons land werd uitgebracht. Het nummer werd gebruikt in een reclamespot voor Pepsi Cola, dat de twee concerten op 21 en 22 april van BeyoncĂ© in de Ziggo Dome in Amsterdam sponsorde. Vorig jaar scoorde Eva haar voorlaatste hit met ‘Celebrate The Rain’ (#23) feat. Sidney Samson, dankzij het RTL5 programma The Hit.

debuutalbum

Ten tijde van ‘Chemistry’ was er al sprake van een album, getiteld Eva-lution, dat geproduceerd zou worden door RedOne. Tot op heden is daar echter niets meer over vernomen. Dat gaat vast veranderen als haar nieuwe single ‘Policeman’ wereldwijd een groot succes wordt. Voor alsnog krijgt ‘Policeman’ alleen nog in Nederland een notering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten