zondag 14 juni 2015

Megaman bij week 24 – 13 juni 2015

‘Parijs’ gered door streams

En verder in deze Megaman:
-          Jeroen van der Boom brengt theaterlied naar het stadion
-          Eerste hit voor Monica Geuze
-          Pitbull is toe aan een nieuw album
-          Zanger Adam Levine mag niet overal met de billen bloot

Voor de derde keer pakte het Britse trio Muse de eerste plaats in de Album Top 100. Maar wat doet een album uit 1967 in de lijst? Je leest het in de albumsnippers op de nieuwssite van 3FM.

Je zult hem tevergeefs zoeken in de Album Top 100: James Last. Op 26 april sloot hij in Keulen zijn afscheidstournee af. Afgelopen dinsdag, 9 juni 2015, overleed deze Duitse orkestleider in Palm Beach, Florida, op 86-jarige leeftijd.

Hans Last, geboren op 17 april 1929 in Bremen, introduceerde midden jaren ’60 de happy party sound, . In de allereerste Elpee Top 10 uit mei 1969, uitgezonden op Hilversum II, stond zijn elpee James Last Op Klompen, met Nederlandse volksliedjes bovenaan, tien weken lang.
Daarna scoorde hij nog 31 albums, maar nooit meer een eerste plaats. In ons land scoorde hij drie hits, waarvan ‘Einsamer Hirte’ met pamfluittist Gheorghe Zamfir het hoogst kwam: #5 in 1979. Wereldwijd verkocht James Last zo’n 80 miljoen albums. In Nederland kreeg hij van Kooten en de Bie, vanwege zijn universeel hoorbare geluid, de bijnaam James Overlast opgespeld.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten