zondag 14 juni 2015

‘Parijs’ gered door streams

#1 Kenny B: Parijs   *** negende week op #1 ***

Met acht weken op de eerste plaats, was ‘Parijs’ van Kenny B vorige week de grootste Surinaamse #1-hit. Deze week blijft het nummer de bovenste beste in de Single Top 100 en heeft nog maar één week te gaan om gelijk te komen met ‘Cheerleader (Felix Jaehn remix)’ van OMI, dat eerder dit jaar tien weken op #1 stond, maar niet achtereen. Het voorlaatste nummer dat wel negen weken onafgebroken op de eerste plaats stond, was ‘I Follow Rivers’ van Triggerfinger in 2012.
De kans dat ‘Parijs’ een tiende week gaat halen bovenaan de Single Top 100 is echter klein. Al negen weken staat ‘Lean On’, de voormalige #1 van Major Lazer & DJ Snake feat. MØ op de tweede plaats. In die weken is de afstand tussen beide nummers kleiner geworden tot deze week nog slechts 0,56%!

streams

De redding voor ‘Parijs’ komt dan ook van streaming. Airplay telt niet voor de Single Top 100, dit in tegenstelling tot de andere twee hitlijsten in ons land. Of die streams ook de komende week nog voldoende zullen zijn voor een tiende week ‘Parijs’ op #1 ? Vrijdag weten we het!

Wellicht dat de redding komt van het gastoptreden dat Kenny B dit weekend (12,13 en 14 juni) gaf tijdens de Groots met een zachte G concerten van Guus Meeuwis in het Philips Stadion in Eindhoven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten