maandag 13 juli 2015

B-brave mocht geen tweede One Direction worden

#69 B-brave: Verleiden

Na vier noteringen in 2013 én 2014, is ‘Verleiden’ pas de eerste hit voor B-brave dit jaar. Het nummer is de voorbode van een EP later dit jaar. Voor een nieuw album moeten de Braviors (zoals de fans van de boyband zich noemen), nog wat langer wachten. Hun eerste, De Eerste Date, stamt al weer uit 2013 en bereikte de tweede plaats.
Behalve de EP kunnen de fans uitkijken naar de clubtour dit najaar in Nederland en België. Voorafgaand doen ze nog even de Antillen en Suriname aan, waar menig fan bij aanwezig wil zijn, maar niet kan. Dat kan weer wel tijdens de optredens op 13 en 14 november bij Musicals in Concert in de Ziggo Dome.

‘Verleiden’ van B-brave is geschreven door Sky Adams (muziek) en Brahim Fouradi (tekst). Adams is werkzaam bij de Britse muziekuitgeverij Phrased Differently, dat wereldwijd nummers schrijft voor onder andere Miley Cyrus, Afrojack en Tiësto.

Brahim Fouradi vormde tot 2012 met zijn broer Mohamed het rapduo Fouradi. Sinds twee jaar woont Brahim in Londen en werkt voor SYCO, het label/productiebedrijf van Simon Cowell (Mr. X-Factor) en Sony. Brahim begeleidde kandidaten bij de Nederlandse en Amerikaanse X-Factor en schreef onder andere ‘Shotgun’ van Yellow Claw feat. Rochelle (#9 in 2014).

Geen tweede One Direction

Daarnaast is Brahim de A&R-manager van B-brave en schreef hij elf van de twaalf liedjes van De Eerste Date. Brahim heeft voorkomen dat Sony van B-brave de Nederlandse One Direction wilde maken. Brahim zag dat niet zitten, want Mainstreet, de andere Nederlandse boyband, vult dat gat al. En dus bepaalde hij dat B-brave de r&b-kant op ging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten