maandag 13 juli 2015

Silentó trekt een lange neus

#96 Silentó: Watch Me (Whip / Nae Nae)

Veel nummers beginnen tegenwoordig hun zegetocht op YouTube. Zo ook ‘Watch Me (Whip / Nae Nae)’ van de Amerikaanse rapper Silentó. Begin dit jaar zette hij het nummer op zijn  YouTube-kanaal dat sindsdien zo’n 50 miljoen keer beluisterd is, want er valt niets te zien! Al snel bleek dat het nummer vooral onder kinderen zeer populair is omdat de tekst  refereert naar een drietal dansjes: whip dance, the nae nae, and the stanky leg.

Scouts van Capitol Records zagen dat hier geld was te verdienden en boden Silentó een contract aan. Gelijk met de release in mei lanceerde Silentó op zijn kanaal een video met een dansinstructie. Vervolgens nam hij (met veel kinderen) een videoclip op, die inmiddels meer dan 30 miljoen keer is bekeken. Daarnaast is de track met ruim 700.000 downloads de goudgrens ruim gepasseerd. Het nummer voert sinds deze week de Billboard Hip Hop Singles Saleslijst aan.

lange neus

Silentó is het pseudoniem van Ricky Lamar Hawk, geboren op 22 januari 1988 in Atlanta, Georgia. De naam Silentó, dat stilte betekent, koos Ricky onder het motto: niet praten maar doen. Nadat hij in 2014 met een ander liedje een wedstrijd op zijn school had verloren, nam hij ‘Watch Me (Whip / Nae Nae)’ op. Het doet hem goed dat dit nummer zo goed aanslaat. Tegenover de jury trekt hij dan ook een lange neus: ‘zie je nou wel dat ik goed ben, had mij nou maar gekozen!’.
Silentó is beïnvloed door de muziek van Marvin Gaye en the Temptations, muziek waarna zijn moeder luisterde. Op dit moment woont de 17-jarige Ricky bij zijn tante. Samen met Bola da Producer (= Timothy Mingo uit Tampa, Florida) en tevens zijn manager, werkt Silentó aan nieuwe nummers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten