maandag 13 juli 2015

Janieck Davy leerde zichzelf gitaar spelen op de fimset

#85 Lost Frequences feat. Janieck Davy: Reality

Terwijl ‘Are You With Me’ van Lost Frequencies feat. Parson James in de 24e week terug de top 10 instijgt, van 12 naar #9, komt op #85 de opvolger binnen: ‘Reality’. Dit keer geen bewerking van een countrynummer, maar een eigen nummer van Lost Frequencies, ofwel de Vlaamse dj Felix de Laet, daarbij geholpen door Janieck Davy.

Janieck Davy werd op tienjarige leeftijd bekend als Pluk in de film Pluk Van De Petteflet. Daarna was hij onder andere te zien in Kruistocht In Spijkerbroek en Grijpstra En De Gier. Alles onder zijn eigen naam: Janieck van de Polder (Noordwijk, 1994).

Tijdens het lange wachten op de filmset leerde hij zichzelf gitaar spelen en schreef hij melodieën en teksten voor Lost Fox, een vriendenband waarmee hij regelmatig optrad.
Demo’s van Janieck belandden in 2012 bij producers Rowin Schumm en Tjaart Venema, die samen met Wil Boerboom SBV-Songwriting vormen en voormalige leden zijn van Lichter Laaie. Nog datzelfde jaar leidde de samenwerking tot de single ‘Six String Thing’, in juli 2014 gevolgd door het album Survival Guide. Sinds 2014 studeert Janieck aan de Haagse Hogeschool/TH in Rijswijk.

dance

In 2014 maakte Janieck zijn debuut als songschrijver van de dancetrack ‘Hold On’ voor Jakko & Bream feat. Radboud, dat hij schreef met Radbout Miedema. Dus was het niet zo gek toen Janieck in maart van dit jaar de studio indook met Felix de Laet en producer Arno Krabman om te werken aan ‘Reality’, ook geschreven met Radboud.

Daarnaast heeft Janieck een aantal optredens gedaan met Lost Frequencies en het nummer ‘Are You With Me’ gezongen. In april zat hij in Frankrijk met de leden van Klingande (hit: ‘Jubel’) in de studio. ‘Reality’ staat al drie weken bovenaan de Vlaamse Ultratop; ‘Are You With Me’ hield het daar vijf weken vol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten