maandag 13 juli 2015

platinastreams voor ‘Drank & Drugs’

#1 Lil’ Kleine & Ronnie Flex: Drank & Drugs                                         *** vierde week op #1 ***

Terwijl in Nederland het overwicht van ‘Drank & Drugs’ van Lil’ Kleine & Ronnie Flex langzaam aan het afnemen is, nadert het nummer in de Vlaamse Ultratop de top 10. Via 42 en 23 stijgt het nummer deze week naar de dertiende plaats. Geen notering die een platina plaat rechtvaardigt. Toch kreeg het duo er afgelopen vrijdag eentje in Brussel uit handen van dj Eva de Roo tijdens haar programma voor Studio Brussel.

platinastreams

Van ‘Drank & Drugs’ zijn in Nederland meer dan 30.000 gedownload en gestreamd. Vooral die streams zorgen voor de onderscheiding, want de downloadaantallen stellen niet veel meer voor. Sinds 1 juli 2014 tellen streams mee in een verhouding 100 streams = 1 download.
Met meer dan 4 miljoen streams (= 40.000 downloads) haalt ‘Drank & Drugs’ met gemak de platinagrens voor een single, die op 30.000 ligt. Grote kans dus, dat het nummer ook nog wel dubbelplatina wordt.

buitenland

Inmiddels is het buitenland ook geïnteresseerd in die rare #1 in the Netherlands. De videoclip is al zo’n 8 miljoen keer bekeken. Het is vooral de beat die de meeste mensen waarderen. Buitenlanders vragen zich af waar Kleine & Flex over rappen. Er zijn mensen die denken dat het over een kookprogramma gaat … Inmiddels zijn er ook al diverse Duitse en Engelstalige versies van ‘Drank & Drugs’.

Naast de diverse parodieën in eigen land, is er sinds kort ook eentje over een broodjesketen, getiteld ‘Brownies&DownieS’, door Lil'Michelle en Rickie Flex. Dit zijn twee jongeren met het syndroom van Down die beide werken bij de gelijknamige broodjesketen in Veghel. Zij rappen niet, dat doet Gert-Jan Pelkman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten