maandag 13 juli 2015

Run alsnog een hit dankzij bierreclame

#100 Rondé: Run (East & Young Remix)

Begin 2014 ontstaat op de Herman Brood Academie in Utrecht de band Rondé. Na een korte tournee langs een aantal poppodia, schrijft de band zich in voor de Popronde en wordt tot hun verrassing geselecteerd. Dat betekent optreden in Paradiso. Naast zangeres Rikki Borgelt bestaat Rondé dan uit Isai Reiziger (drums), Armel Paap (gitarist), Cas Oomen (bas) en Adriaan Persons (toetsen). Single ‘Run’ verschijnt in oktober en wordt door 3FM uitgeroepen tot Megahit en 3FM Serious Talent.
In maart moet Rikki een operatie aan haar stembanden ondergaan. Kort daarna verschijnt ‘We Are One’ dat ook Megahit wordt. Daarnaast is Rondé winnaar van de 3FM Serious Talent Award, wat betekent dat ze een jaar lang support krijgen van 3FM. Ondanks de steun van 3FM maar ook van andere radiostations halen beide nummers geen notering in de Single Top 100.

bierreclame

Einde verhaal? Nog niet, want op 6 juni startte bierbrouwer Heineken de tv-campagne ‘Pak dezomer’, waarbij ‘Run’ van Rondé is gebruikt. De campagne draait om muziek, met focus op de verschillende festivals deze zomer. Daarnaast kan je met het Heineken Speakerkratje overal je eigen feest bouwen. Reclamebureau TBWA uit Amsterdam bedacht de reclameslogan en spot. Eerder scoorden ze al voor KPN telecom (Fons/Gebroeders Ko), AH (Welpies) en maakten campagnes voor onder andere Pearl, 4 uur Cup-a-soup en andere spotjes voor Heineken.

Run in de remix

Dankzij de Heinekenspot krijgt ‘Run’ van Rondé een half jaar later alsnog een notering in de Single Top 100.  Daar was dan wel eerst een remix voor nodig, speciaal gemaakt voor het reclamespotje van Heineken door het Nederlandse duo East & Young.

East & Young bestaat uit Marc Vano (= Marc van Oosterbaan, 2 april 1985) en Ivo de Jong, beide uit Enschede. De twee kennen elkaar van het conservatorium daar, waar ze zo’n zeven jaar geleden werkten aan hetzelfde muziekproject onder leiding van Junkie XL. De samenwerking resulteerde in de eerste single ‘Reveal’, uitgebracht door Spinnin’ Records.
In 2011 won East & Young de Slam!FM DJ New Talent Award. Sindsdien maakten ze diverse remixen, onder andere van ‘All Of Me’ van John Legend, ‘Times Are Changing’ van Di-rect en meer recent ‘Runaway (U & I)’ van het Zweedse duo Galantis. ‘Don’t Care’, track van het album Pharmacy, schreven ze samen met Galantis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten