zondag 25 oktober 2015

Diggy Dex heeft zijn afscheidslied al klaar

#94 Diggy Dex ft. JW Roy: Treur Niet (Ode Aan Het Leven)

‘Afscheid Nemen Bestaat Niet’ van Marco Borsato en ‘Dat Ik Je Mis’ van Maaike Ouboter zijn veelgevraagde nummers op begrafenissen en crematies. Wellicht dat binnenkort ‘TreurNiet (Ode Aan Het Leven)’ van Diggy Dex feat. JW Roy daar ook toe zal behoren.

Dat was echter niet de reden waarom Diggy Dex het nummer schreef. ‘Welk liedje moet er op mijn begrafenis worden gedraaid’, vroeg hij zich vorig jaar af, toen hij zong tijdens de uitvaart van drie slachtoffers van de MH17. Al snel kwam hij tot de conclusie dat het een eigen liedje moest zijn. Daarop dook hij samen met JW Roy de studio in en schreef in vijf minuten de tekst van het nummer ‘Treur Niet (Ode Aan Het Leven)’. Dex koos voor Roy, omdat hij vond dat zijn stem het beste bij het nummer paste.

Diggy Dex is het alter ego van de 35-jarige Koen Jansen. Dex scoorde al vijf hits, waaronder ‘Slaap Lekker Fantastig Toch’ feat. Eve de Roovere (#2 in 2009). Iedere woensdagochtend  maakt de in Amersfoort geboren muzikant, een rapcolumn in het programma van 3FM dj Giel Beelen onder de noemer ‘Diggy Dex Heeft Iets Nieuws Gemaakt’.

Je wist het misschien niet, maar Jan Willem Roy heeft er al een #1-hit opzitten. Als zanger en gitarist van de gelegenheidsband Ticket For Tibet stond hij met ‘Als Je Ooit Nog Eens Terug Kan’ in april 2008 een weekje op de eerste plaats van de Single Top 100. Het nummer was bedoeld als een hart onder de riem voor de inwoners van Tibet, die al sinds 1950 door de Chinese overheid onder de duim worden gehouden. JW Roy was tevens de componist van  ‘Broken Wings’, dat als basis diende voor het nummer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten