zondag 25 oktober 2015

Jaap Reesema heeft zijn draai gevonden in de dancewereld

#78 Hardwell feat. Jake Reese: Mad World

Na twee jaar moest Hardwell vorig weekend tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) afstand doen van zijn troon als beste dj van de wereld. De nieuwe #1 is het Grieks-Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike. Naast Hardwell, staan er nog vier Nederlanders in de top 10: Martin Garrix (#3), Armin van Buuren (#4), Tiësto (#5) en Afrojack (#8).

Eind maart werd de track ‘Mad World’ van Hardwell & Jake Reese gepresenteerd tijdens het Ultra Music Festival in Miami. Waarom heeft het dan een half jaar geduurd dat het nummer nu pas scoort? Het antwoord komt van Hardwell zelf: “Het nummer is bijna af en wordt in oktober uitgebracht.” Niet toevallig tijdens ADE, zodat een groot publiek hier kennis van kan nemen.
De zanger op ‘Mad World’ is Jake Reese, want Jaap Siewertsz van Reesema klinkt natuurlijk niet. Inderdaad dezelfde Jaap die in 2010 de derde editie van X Factor won en daarna als Jaap een #1-hit scoorde met ‘Don’t Stop Believin’’.

Een aantal jaren was Jaap zanger van de Hermes House Band. In 2009 won hij de Talentbattle in het tv-programma Life4you met het zelfgeschreven nummer ‘Hoe Hard Je Ook Rent’, dat in 2011 een hitje werd (#52). In datzelfde jaar bracht de voormalige student rechten het album Changing Man (#47) uit, met Engelse en Nederlandstalige nummers.

dance

Vorig jaar hoorden we de stem van Jaap weer, nu als Jake Reese, op ‘Ahead Of Us’ van de  Poolse dj Tom Swoon en het Italiaanse duo Lush & Simon. Sindsdien wordt Jaap/Jake gevraagd om dancetracks van zijn stem te voorzien. Soms is het nummer al af, andere keren schrijft hij er aan mee. Begin september verscheen zijn eigen single ‘Day To Feel Alive’. De opvolger van ‘Mad World’ is ook al bekend: ‘Run Wild’, in juli gepresenteerd op Tomorrowland en uit in maart 2016. Aanstaande woensdag viert Jaap zijn 31e verjaardag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten