zondag 15 november 2015

2001 van Dr. Dré veranderde het leven van Lukas Graham

#69 Lukas Graham: 7 Years

Bij de naam Lukas Graham zou je denken te maken te hebben met één artiest. Hoewel Lukas Graham de naam is van een Deense band, is het toch een beetje waar, want de band is vernoemd naar de zanger, Lukas Graham Forchhammer (tweede van links). Daarnaast bestaat de band uit Mark Falgren (drums), Magnus Larsson (bas) en Kasper Daugaard (keyboard).
Lukas Graham (18 september 1988), groeide op in de Vrijstad Christiania in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Op zijn achtste sloot Graham zich aan bij het jongenskoor van Kopenhagen, waar hij een voorliefde voor klassieke muziek ontwikkelde en zijn stem trainde.

Via zijn vader, die Ierse roots heeft, maakte hij kennis met country folk muziek. Vervolgens vertrok hij naar Buenos Aires in Argentinië ‘om zijn hoofd leeg te maken.’ Tijdens de zes maanden dat hij daar verbleef, kwam Lukas via het album 2001 van Dr. Dré in aanraking met hiphop en dat veranderde zijn leven totaal. Na terugkomst in Denemarken is hij nummers gaan schrijven met het schrijversduo Future Animals.

Halverwege 2011 formeerde Graham zijn band. De thuis opgenomen clipjes die ze op YouTube zetten, leidden uiteindelijk tot een platencontract. Inmiddels heeft de band twee albums uitgebracht, die beide in eigen land de platinastatus bereikten. In 2014 stond de Deense band op Eurosonic in Groningen en in januari 2016 staan ze daar weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten