zondag 15 november 2015

Coldplay gebruikt gitaarrif á la Guns ‘n Roses

#21 Coldplay: Adventure Of A Lifetime                                                        *** hoogste eerste weeks ***

Het regent grote releases. Vrijdag kwamen de albums van One Direction en Justin Bieber. Aanstaande vrijdag Adele en Marco Borsato, de week daarop Sandra van Nieuwland en op 4 december A Head Full of Dreams, het zevende studioalbum van Coldplay. Aan dat album werken onder andere Beyoncé, Noël Gallagher en Tove Lo mee.

Guns ‘n Roses

Over de totstandkoming van ‘Adventure Of A Lifetime’, de eerste single, zegt zanger Chris Martin: “De titel was er eerst. Ik las het boek ‘Half the Sky: Turning Oppression into Opportunity for Women Worldwide’ uit 2008 van het schrijversechtpaar Nicholas Kristof en Sheryl WuDunn. Het boek stelt dat de wereldwijde onderdrukking van vrouwen de grootste morele uitdaging van nu is, zoals de strijd in het verleden tegen de slavernij. Vervolgens kwam onze gitarist Johnny Buckland met een rif zoals op ‘Sweet Child O’ Mine’ van Guns ’n Roses. Iets waar ik al jaren bij hem om had gezeurd. Al die ingrediënten samen leiden tot ‘Adventure Of A Lifetime’.”

dansbaar

‘Adventure Of A Lifetime’ komt binnen op de 21e plaats en levert Coldplay hun 26e notering op. Het nummer is geproduceerd door het Noorse Stargate, dat eerder werkte met onder andere Beyoncé, Rihanna en Alexis Jordan. Stargate is vooral gespecialiseerd in dansbare pop/hiphop en dat blijkt dan ook uit ‘Adventure Of A Lifetime’.

weer op tournee

Het ziet er naar uit dat Coldplay weer op tournee gaat. De band wilde dat niet na Ghost Stories, het vorige album dat vorig jaar verscheen. Ten tijde van de promotie voor dat album, begon de band al met het schrijven van nieuwe nummers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten