zondag 24 juli 2016

5 Seconds of Summer scoort matig met themanummer ‘Ghostbusters III’

#81 5 Seconds of Summer: Girls Talk Boys

Wat waren ze blij, het Australische viertal van 5 Seconds of Summer, dat ze ‘Girls Talk Boys’, het themanummer van ‘Gostbusters III’ mochten inzingen. Het nummer werd hen aangeleverd door John Ryan (One Direction, Jason Derulo en zijn eigen #1-hit ‘Fireball’ met Pitbull), Teddy Geiger (Tiësto, Shawn Mendes), Ammar Malik (Maroon 5, Pitbull) en Eic Frederic (Meghan Trainor, Luchmoney Lewis, Pitbull/’Fireball’).

Maar vooralsnog slaat het nummer van de film, die op 14 juli bij ons in première ging, niet echt aan. Dat het nummer bij ons binnenkomt op #81, het zij zo. Maar in eigen land op #21, dat valt vies tegen. Alleen de schotten lijken het nummer te waarderen, want daar staat het op de zesde plaats. De groep mag blij zijn als het nummer volgende week nog bij ons genoteerd staat! Zo niet, dan is het de vijfde notering dat het maar één week volhoudt.

In ‘Ghostbusters III’, de derde film over een groepje wetenschappers dat de strijd aangaat met spoken en geesten, worden de hoofdrollen dit keer gespeeld door vier actrices, die allen een link hebben met cabaret of stand-up komedie.
Het idee voor Ghostbusters komt van Dan Aykroyd, Harold Ramis en Ivan Reitman (producer). De eerste twee speelden ook in de eerste twee Ghostbusters-films en hebben een cameo in ‘Ghostbusters III’, waarmee ze qua inhoud geen bemoeienis hadden.

Voor de eerste Ghostbusters-film uit 1984 schreef Ray Parker Jr. het gelijknamige thema en scoorde daar een #5-hit mee. ‘Ghostbusters II’ verscheen in 1989 en opnieuw werd het nummer van Ray Parker Jr. gebruikt, maar nu in een remix met een rap van Run-D.M.C. De nieuwe versie werd geen succes.

Naast ‘Girls Talk Boys’ van 5 Seconds of Summer, staan op de soundtrack van ‘Ghostbusters III’ onder andere nummers van Elle King, Fall Out Boy en Zayn. Ook staan er nummers op uit de jaren ’80, zoals ‘Rhythm Of The Night’ van DeBarge (#11 in 1985) en opnieuw ‘Ghostbusters’ van Ray Parker Jr.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten