zondag 24 juli 2016

laatste week voor ‘One Dance’?

#1 Drake feat. Wizkid & Kyla: One Dance
     *** veertiende week op #1 ***

Deze week pakt ‘One Dance’ van Drake feat. Wizkid & Kyla de veertiende week bovenaan de Single Top 100. Daarmee gaat het nummer voorbij aan ‘Dromen Zijn Bedrog’ van Marco Borsato, dat tot 30 september 2000 met dertien weken, het nummer was met het meeste aantal weken bovenaan.
De week daarop evenaarde ‘Que Si, Que No’ van Jody Bernal hert record van Borsato en plakte er ook nog eens twee weken aan vast. Een record van vijftien weken dat nog steeds niet verbroken of geëvenaard is.

laatste week voor ‘One Dance’? (1)

Die evenaring zit er misschien nog wel in, volgende week. Maar meer dan vijftien weken zal erg moeilijk worden. Het hing al in de lucht (eh ether) en afgelopen vrijdag was hij er dan eindelijk: ‘Cold Water’ van Major Lazer feat. Justin Bieber & MØ. Sowieso krijgt het nummer alle radiosteun (Alarmschijf, Megahit, Grandslam etc.), airplay die echter niet meetelt voor de Single Top 100. Maar zowel de downloads als streams gaan hard en beide tellen wel mee. Het zal er vrijdag omspannen!

laatste week voor ‘One Dance’? (2)

Die laatste week voor ‘One Dance’ gaat ook op voor noteringen elders in de wereld, zoals de Britse hitparade waar het nummer ook klaar staat om het record van meeste aantal weken op de eerste plaats te evenaren.

Deze week pakt ‘One Dance’ daar al de vijftiende week bovenaan (59.563 stuks: 43.340 streams, 16223 downloads) en evenaart daarmee ‘Love Is All Around’ van Wet Wet Wet uit 1994. Bij ons stond dat nummer vier weken bovenaan, maar in de Britse hitparade waren dat er vijftien! De komende week zal blijken of ‘One Dance’ ook nog ‘Everything I Do (I Do It For You)’ van Bryan Adams kan evenaren. En daar zal het dan ook wel bij blijven. Tenzij …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten