zondag 31 juli 2016

Britse zangeres helpt Cho en wil Adele achterna

#100 Cho feat. Stefflon Don: Popalik

Voor ‘Popalik’, zijn vijfde notering, heeft hiphopper Cho (=Giovanni Rustenburg uit Amsterdam) de Britse zangeres Stefflon Don gestrikt. Stefanie Allen, zoals ze echt heet, is geboren in Birmingham. Op haar vijfde trokken haar ouders voor een vakantie naar Nederland en bleven gelijk een paar jaar hier wonen, waardoor Stefanie opgroeide in Rotterdam. Op haar dertiende keerde Stefanie terug naar Groot-Brittannië, om in Londen naar school te gaan. Na haar vrijheid in Nederland, was het moeilijk wennen op zo’n straffe school.

Adele achterna

In 2013 zette ze een video op YouTube, waarvan ze zelf wist dat die niet erg goed was. Sindsdien heeft ze hard aan haar zelf gewerkt en is nu zover om de wereld haar talent te laten horen. Eind dit jaar komt de 24-jarige Stefanie als Stefflon Don met de EP The Plug. Haar ambitie is #1 te worden. Tussen nu en 2017 moeten dat er vier worden! Stefflon wil net zo groot worden als  Adele!

Maar je moet ergens beginnen, ook al is het op de 100e plaats, zoals deze week met ‘Popalik’. De clip is geschoten in Londen, volgens Cho ‘niet alleen een toffe stad qua muziek, maar ook fashion’. Na de zomer komt Cho met zijn eigen kledingmerk, dat volgens hem een mix wordt tussen vintage en college. Het Amerikaanse schoolgevoel van vroeger met een Cho flavour.

O ja, 'Popalik' is Jamaicaanse slang voor ‘ritmisch losgaan op muziek terwijl je acrobatische bewegingen maakt’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten