zondag 31 juli 2016

Albumflitsen bij week 31 - 30 juli 2016

Broederliefde is met Hard Work Pays Off 2 hard op weg om Lil’ Kleine met WOP!, dat eerder dit jaar gedurende twee sessies negen weken bovenaan stond, te evenaren. Deze week plakt het hiphop gezelschap er weer een weekje aan vast (zie de Hitflits) en staat nu voor de achtste week bovenaan de Album Top 100. Concurrentie is in geen velden of wegen te bekennen, ook niet van de eerste weeks noteringen van deze week.

Van de tien eerste weeks noteringen van vorige week, zijn er deze week nog drie over. Naast Gate 16 van Rotterdam Airlines (op #2 blijven staan) en Love & Hate van Michael Kiwanuka (op #10 van #8), is dat Dicht Bij Mij van Henk Bernard (op #22 gezakt vanaf #4). Toeval of niet, deze week zijn er ook maar drie echt nieuwe noteringen, die we nu aan je voorstellen.

#5 Bear’s Den: Red Earth & Pouring Rain
Ondanks brede radiosteun, zit een hit er nog steeds geen hit in voor folkgroep Bear’s Den uit Londen. Wel doen hun albums het al beter. Islands, uitgekomen in 2014, bereikte pas acht maanden later (!), in augustus 2015 hoogste plaats: #29, maar had daar wel vijf sessies voor nodig. Red Earth & Pouring Rain, de opvolger van Islands, laat die 29e plek ver achter zich en knalt deze week binnen op de 5e plek, daarbij geholpen door een serie instores, optredens in platenzaken.Nu nog een hit.
Tot begin dit jaar was Bear’s Den een trio. Joey Haynes, die banjo speelde, is opgestapt, Andrew Davie en Kevin Jones gingen samen verder. In november komt het duo terug voor optredens in onder andere Amsterdam, Utrecht en Groningen.

#44 Livin’Blues: One Night Blues – Complete Album Collection
Tussen 1970 – 1975 scoorde de Haagse blues band Livin’ Blues vier hits, waaronder twee top 10-noteringen: ‘Wang Dang Doodle’ (in 1970) en ‘Boogie Woogie Woman’ (in 1975). Een albumnotering zat er echter nog niet in. Niet vreemd, want tot september 1974 bestond er alleen nog maar een LP Top 10.

Tegen die tijd had Livin’ Blues al vijf elpees uitgebracht. Daar zouden nog vijf bijkomen; het laatste album verscheen in 1995: Out Of The Blue. Al deze tien elpees, zijn nu bij elkaar verzameld in de box One Night Blues – Complete Album Collection, uitgebracht in een oplage van 1000 stuks en met twee bonuscd’s.
Livin’ Blues, opgericht in 1967 door Ted Oberg, kende veel bezettingen. Naast Oberg (gitaar) bestond de vaste kern verder uit John Lagrand (mondharmonica) en Nicko Christiansen. Naast succes in eigen land, trad de groep op in heel Europa.

#65 Gucci Mane: Everybody Looking
Everybody Looking is al het negende album van de Amerikaanse rapper Gucci Mane (= Radric Delantic Davis), maar het eerste dat bij ons een notering krijgt. In 2005 bracht de 32-jarige rapper uit Birmingham, Alabama, zijn eerste album uit, dat zich direct nestelde bij de bovenste tien van de Amerikaanse raplijst. Het zou nog vijf albums duren eer hij daarmee de eerste plaats bereikte, dat was met The State vs Radric Davis in 2009, zijn eerste gouden album. Van Everybody Looking, met gastbijdrages van Drake, Kanye West en Young Thug, is nog niet bekend hoe hoog het komt, maar zou zijn eerste #1 kunnen worden in de ‘normale’ albumlijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten