zondag 31 juli 2016

Louisa Johnson treedt in de voetsporen van Jess Glynne

#92 Clean Bandit feat. Louisa Johnson: Tears

Drie jaar geleden alweer, veroverde het Britse Clean Bandit de wereld met ‘Rather Be’ feat. Jess Glynne. Bij ons stond het nummer 68 weken genoteerd, waarvan 8 weken op de eerste plaats. ‘Rather Be’ heeft zangeres Jess Glynn zeker geen windeieren opgeleverd, want nog datzelfde jaar scoorde ze zelf twee top hits. Haar album I Cry When I Laugh behaalde in eigen land twee keer platina.

afgewezen voor de ene talentenjacht

Of er eenzelfde carrière in het verschiet ligt voor Louisa Johnson, is nog even afwachten. Wel scoort ze met ‘Tears’, met wederom Clean Bandit, haar eerste hit. Louisa Johnson (Thurrock, Essex, 11 januari 1998) deed in 2014 auditie voor Britain’s Got Talent, maar werd afgewezen omdat ze nog te jong en onervaren was.

... maar winnares van de andere

Louisa Johnson liet zich echter niet uit het veld slaan en meldde zich in 2015 aan voor een andere talentenjacht: de Britse X Factor. Ondanks dat ‘Who’s Lovin’ You’ van The Jackson 5, een moeilijk nummer is om te zingen, deed ze het toch, omdat ze een goede indruk wilden maken. Dat lukte haar, want ze kreeg een staande ovatie van alle juryleden.
Daarna ging het alleen maar verdere bergopwaarts en op 13 december 2015 won ze, als jongste winnaar ooit, deze talentenjacht. Eind dit jaar moet haar debuutalbum in de (digitale) schappen liggen. Misschien wel naast het nieuwe album van Clean Bandit, dat ook voor dit najaar wordt verwacht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten