vrijdag 5 augustus 2016

Hitflits: Broederliefde evenaart album Lil’ Kleine; Buena Vista Social Club verslaat Dire Straits

Het is volop zomer in Nederland en dus worden er weinig nieuwe nummers en albums uitgebracht. Daardoor zitten de hitlijsten een beetje op slot en zijn de lijstaanvoerders dezelfde als vorige week. ‘Cold Water’ van Major Lazer, Justin Bieber & MØ voert dan ook voor de tweede week de Single Top 100 aan.

Maar of dat volgende week nog het geval is … wij denken het niet. Woensdag ging bij Giel Beelen ‘Vakantie’ van Lil’ Kleine in première en vanaf vandaag kan het nummer volop worden gedownload en gestreamd. De eerste cijfers laten zien dat het nummer volop wordt gedownload. Dus volgende week wordt het eindelijk ‘Vakantie’ in de Single Top 100!

update 16.30 uur: er zijn nog twee andere kanshebbers voor een #1-positie. De eerste is 'Shadow Wind' van Dotan, dat naast Megahit (3FM), Top Song (Radio 2), ook verkozen is tot Alarmschijf (538). Daarnaast wordt het nummer gedurende de Olympische Spelen in Rio gebruikt door de NOS. De andere kanshebber is DJ Snake feat. Justin Bieber met 'Let Me Love You'. Dan zou Bieber opnieuw (na 'Love Yourself'' dat in december 2015 'Sorry' verdreef ) zichzelf van de eerste plaats stoten. Volgende week weten we het!

SINGLE TOP 5

1. (1)   Major Lazer, Justin Bieber & MØ: Cold Water (tweede week)
2. (2)   Drake feat. Wizkid & Kyla: One Dance
3. (3)   Justin Timberlake: Can’t Stop The Feeling
4. (7)   Jonas Blue feat. JP Cooper: Perfect Strangers
5. (4)   Broederliefde: Jungle

Dit keer geen nieuwe noteringen bij de bovenste tien, dus over naar de vijf eerste weeks noteringen:
#26 Martin Garrix feat. Bebe Rexha: In The Name Of Love
#70 the Chainsmokers feat. Halsey: Closer
#83 Bazhacker: Red Night
#95 Kamaliya: Timeless
#99 Yellow Claw feat. Yade Lauren: Invitation

ALBUM TOP 5

1. (1)   Broederliefde: Hard Work Pays Off 2 (negende week op #1, even veel als WOP! van Lil’ Kleine, eerder dit jaar)
2 .(2)   Rotterdam Airlines: Gate 16
3. (4)   Drake: Views
4. (3)   Coldplay: A Head Full Of Dreams
5. (6)   Adele: 25

DS vs BVSC

Alvorens we overgaan op de nieuwe noteringen van deze week, even aandacht voor een album dat een record aantal weken staat genoteerd. Vorige week steeg de Buena Vista Social Club (BVSC) met het gelijknamige album uit 1997, in de 269e week naar de 60e plaats. daarmee evenaarde het album Brothers In Arms van Dire Straits uit 1985, dat op 27 maart 1993 voor het laatst stond genoteerd in de albumlijst, toen voor de … 269e week!

Op 3 mei 2003 kreeg het album van Dire Straits weer een notering, maar nu in de Midprice Top 50, de lijst met goedkopere albums. Daar heeft het inmiddels al 88 weken ingestaan, dat opgeteld bij de 269 = 357!

Terug naar het album van de Buena Vista Social Club (BVSC), dat nog wel volledig is geprijsd en daardoor nog wel een notering krijgt in de Album Top 100. Deze week zakt het album weliswaar naar de 69e plaats en staat voor de 270e week genoteerd, ééntje meer dan het album van Dire Straits.

BSVC vs Adele

Lang zullen de Cubanen van BVSC niet van hun record kunnen genieten, want dat wordt binnen een aantal weken overgenomen door Adele. Haar album 21 staat voor de 262e week genoteerd, en het ziet er niet naar uit dat het binnenkort verdwijnt. Deze week blijft het album op de 35e plaats staan.

Ook in de Album Top 100 is het aantal eerste weeks noteringen op één hand te tellen, en dat zijn de volgende:
#38 DJ Khaled: Major Key
#65 Simple Minds: New Gold Dream (81/82/83/84) – Deluxe Edition (originele album uit 1982, haalde pas in 1982 de 31e plaats)
#66 the Chris Robinson Brotherhood: Anyway You Love, We know How You Feel
#76 Nao: For All We Know
#98 Jason Derulo: Greatest Hits

Voordat Hans Schiffers zondagavond in de Mega Album Top 50 op NPO Radio 2 je helemaal heeft bijgepraat, melden wij ons nog met een nieuwe Megaman.

1 opmerking: