zondag 31 juli 2016

‘Cold Water’ eindigt zegetocht ‘One Dance’

#1 Major Lazer feat. Justin Bieber & MØ: Cold Water
     *** hoogste eerste weeks ***

Woensdag meldden we het al in de ingelaste Hitflits, maar toen was het nog niet officieel. Dat is het nu wel: ‘Cold Water’ van Major Lazer feat. Justin Bieber & MØ is de nieuwe #1 in de Single Top 100! In de eerste week is het nummer ruim 1,2 miljoen keer gestreamd, wereldwijd bijna 33,5 miljoen!

Een nieuwe #1 na veertien weken, betekent dat het inderdaad vorige week een ‘Last Dance’ was voor de ‘One Dance’ van Drake feat. Wizkid & Kyla. Jody Bernal kan nu weer rustig gaan slapen, zijn record van vijftien weken met ‘Que Si, Que No’ uit 2000, is niet meer in gevaar. We zijn benieuwd hoelang het dit keer gaat duren eer er weer een #1-hit zoveel weken bovenaan blijft staan!
Voor Major Lazer en is ‘Cold Water’ na ‘Lean On’ met DJ Snake (2x #1 in 2015), hun tweede #1-hit. Justin Bieber is met ‘Cold Water’ aan zijn vierde #1-notering toe. De eerste twee scoorde hij ook in 2015: ‘What Do You Mean?’ (8x) en ‘Sorry’ (2x), de derde, ‘Love Yourself’ (9x) ging over twee jaren: 2015/2016

Bieber – Sheeran: een gouden combinatie

‘Cold Water’, de tiende notering voor Major Lazer, is mede geschreven door Justin Bieber en Ed Sheeran. Die combinatie was al eerder succesvol, want ‘Love Yourself’, de #1 van Bieber, schreven de twee ook. Voor Sheeran is ‘Cold Water’ zijn derde #1-notering als componist. De eerste was ‘Thinking Out Loud’, zijn eigen hit dat in 2014/2015 zes weken op de eerste plaats stond.

‘Cold Water’ is de voorloper van Music Is The Weapon, het vierde album van Major Lazer, dat dit najaar uitkomt. Het vorige album Peace Is The Mission, met de #1-hit ‘Lean On’, behaalde onlangs de platinastatus.

te vroeg vertrokken

Major Lazer wordt gevormd door producer Diplo (= Thomas Wesley Pentz), Jillionaire (= Christopher Leacock) en Walshy Fire (=Leighton Walsh). De laatste twee werken sinds 2011 met Diplo samen, toen Switch (= David James Andrew Taylor) uit Major Lazer stapte. Dat was net voordat het eerste – nog kleine – succes werd geboekt met ‘Original Don’ met onze eigen Partysquad! (#98). Een tikkeltje te vroeg dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten