maandag 9 januari 2017

Alan Walker doet niet aan credits maar noemt wel de zangeres

#65 Alan Walker: Alone

Voor zijn vorige hit ‘Faded’ (#2 in 2016)  riep de Noorse producer Alan Walker de hulp in van zijn landgenote Iselin Solheim. En ook voor ‘Alone’ heeft hij weer een zangeres gevonden, de Zweedse Noonie Bao. Beide zangeressen moeten echter genoegen nemen met een eenmalige vergoeding, want ze krijgen geen credit voor hun bijdrage. De Zweedse producer Avicii heeft daar ook een handje van.

Maar in tegenstelling tot Martin Jensen die niet wil zeggen welke zangeres zijn nummer ‘Solo Dance’ zingt (zie onder #66), noemt Alan Walker haar wel. En dat siert hem dan ook wel.

Noonie Bao is niet de echte naam van de zangeres op ‘Alone’. Haar eigen naam luidt:
Jonnali Mikaela Parmenius, geboren op 9 augustus 1987 in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Geïnspireerd door haar ouders begon ze al op jonge leeftijd met zingen in een koor. Op haar twaalfde schreef ze haar eerste liedje, waar ze zich in eerste intantie voorschaamde. Ze volgde een muziekopleiding en kreeg van een vriend de bijnaam Noonie Bao.
Een tijdje schreef en produceerde ze nummers voor onder andere Charli XCX, Avicii en  Clean Bandit. De Belgische band das Pop nam haar nummer ‘Fair Weather Friends’ op, waarbij Noonie Boo de achtergrondzang doet.

In 2012 bracht Noonie Boo het album I Am Noonie Boo uit. Het jaar daarop werd ze in de categorie ‘beste nieuwkomer’ genomineerd voor een Zweedse Grammy Award, die echter naar Icona Pop ging. In datzelfde jaar scoorde Noonie Boo een wereldhit met ‘I Could Be The One’ (#15 bij ons) van Avicii vs Nicky Romero. Alleen, zoals meestal bij nummers van Avicii, krijgt ze daar geen credit voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten