maandag 9 januari 2017

Ronnie Flex en Frenna beginnen 2017 met een #1-hit

#1 Ronnie Flex feat. Frenna
     *** eerste week op #1 ***

Vlak voor de kerst schreven we dat ‘Rockabye’ van Clean Bandit feat. Sean Paul & Anne-Marie nog wel even #1 zou blijven. Niet wetende dat op oudjaar een kerstsingle de eerste plaats zou overnemen en een week later een hiphopnummer. Nu weten we al dat ‘Rockabye’ ook volgende week niet terug zal stijgen naar de eerste plaats, want ook volgende week hebben we een nieuwe #1. Maar welk nummer dat wordt, weten we nog niet, wel dat het een  nummer van Ed Sheeran is. Volgende week meer daarover, nu eerst terug naar deze week.

In de tweede week sprint ‘Energie’ van Ronnie Flex feat. Frenna naar de eerste plaats van de Single Top 100. Het nummer is de afgelopen week net iets meer dan ‘Rockabye’ gestreamd, zo’n 100.000 keer, relatief is dat bijna 4%.

drie jaar op een rij

‘Energie’ van Ronnie Flex feat. Frenna is de derde #1-notering voor Ronnie en dat voor het derde achtereen volgende jaar. In 2015 stond ‘Drank & Drugs’ vier weken bovenaan en vorig jaar was het al één week bekeken met ‘Niet Omdat Het Moet’. Beide nummers maakte Ronnie met Lil’ Kleine.
‘Energie’ nam Ronnie op met Frenna van SFB, die daarmee na ‘My Love’ feat. Jonna Fraser & Emms, #1 in november, zijn tweee #1-hit scoort. Voor Ronnie zal het dit jaar niet bij ‘Energie’ blijven, want binnen drie maanden verschijnt zijn debuutalbum, waaraan Kleine ook enkele bijdragen heeft.

Nog even terug naar de #1-hit van de vorige week. In de laatste week van 2016, gedateerd op 31 december, stond er sinds twee jaar weer een kerstnummer op de eerste plaats: ‘All I Want For Christmas Is You’ van Mariah Carey.

grootste zepers

Aangezien de afgelopen week geen enkel kerstnummer meer (noemenswaardig) is gedownload of gestreamd, valt het nummer van Mariah Carey volledig uit de Single Top 100. Niet eerder maakte een #1-hit in de tweede week zo’n grote val. De grootste zepers zetten we even op een rijtje, op grootte van het aantal plaatsen:
73:P3: Powned! (2009)
91: Gary Fomdeck: I’ll Be There This Christmas (2015)
000: Mariah Carey: All I Want For Christmas Is You (2017)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten