maandag 9 januari 2017

Coverband One Direction debuteert met eigen nummer

#64 the Vamps feat. Matoma: All Night
      *** hoogste eerste weeks ***

Van de negen eerste weeks noteringen in de eerste Single Top 100 komen er drie uit Scandinavië. Op #65 krijgen we nog de Noorse Alan Walker en op #66 de Deense producer Martin Jensen. ‘All Night’ op #64 is van de Noorse DJ Matoma in samenwerking met het Britse viertal van the Vamps. In eigen land bereikte het nummer de 24e plaats en in de Ierse hitparade de zesde plaats.
The Vamps zijn James Daniel McVey (gitaar), Tristan Oliver Vance Evans (drums), Bradley Will ‘Brad’ Simpson (leadzang) en Connor Samuel John Ball (bas). De vier jongens kennen elkaar via vrienden, YouTube en Facebook. Halverwege 2012 begonnen ze met het uploaden van covers naar YouTube, onder andere ‘Live While Whe’re Young’ van One Direction.

In juli 2013 zetten de jongens ‘Wildheart’, hun eerste geschreven liedje, op YouTube. Meerdere nummers volgden die een notering kregen in de hitparades van onder meer  Japan en Nieuw Zeeland.

Terug naar de Noorse producer Matoma, waarachter Tom Stræte Lagergren (Åsnes , 29 mei 1991) schuil gaat. Als kind speelde hij al piano, maar op latere leeftijd trok de computer hem meer. Op de Noorse universiteit voltooide Lagergren de bachelor’s opleiding Music Technology. Matoma maakte diverse remixen van nummers voor onder andere Enrique Iglesias en Eminem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten