zondag 23 april 2017

downloads houden ‘Shape Of You’ (nog een weekje) op #1

#1 Ed Sheeran: Shape Of You
    *** twaalfde week op #1 ***

Dankzij twee concerten en een optreden in College Tour, steeg ‘Shape Of You’ van Ed Sheeran vorige week terug naar de eerste plaats. Tot onze verrassing blijft het nummer ook deze week de bovenste beste in de Single Top 100.
Het zijn echter niet de streams die het nummer op de eerste plaats houden (‘Habiba’ van Boef is aanzienlijk meer gestreamd), maar de downloads. Ook dit weekend, waarmee de kans dat ‘Shape Of You’ nog een dertiende week pakt, zeer klein wordt. Nog afgezien van de concurrentie, waarover zo dadelijk meer.

Met twaalf weken op de eerste plaats, staat ‘Shape Of You’ nu op gelijke hoogte met twee andere #1-hits. De eerste is ‘(Evertyhing I Do) I Do It For You’ van Bryan Adams (uit 1991), de andere ‘Blijf Bij Mij (Dit Zijn Voor Mij De Allermooiste Uren)’ van André Hazes & Gerard Joling (uit 2007). De vijftien weken van ‘Que Si Que No’ van Jody Bernal uit 2000 zijn nog ver weg voor ‘Shape Of You’ van Ed Sheeran.

voortzetting zegetocht

Vijftien weken komt wel in beeld voor ‘Shape Of You’ in de Britse hitparade. Vorige week kwam er na dertien weken een einde aan de zegetocht van ‘Shape Of You’. Zoals verwacht kwam ‘Sign Of The Times’ van Harry Styles daar binnen op de eerste plaats. Styles zakt deze week naar de vierde plaats en Sheeran claimt zijn eerste plaats terug, waarmee ‘Shape Of You’ voor de veertiende week op de eerste plaats staat.

Die #1 dankt Sheeran mede aan zijn optredens de afgelopen week in de Wembley Arena in Londen. Met veertien weken is ‘Shape Of You’ nog één week verwijderd van ‘One Dance’ van Drake feat. Wizzkid & Kyla, dat daar vorig jaar vijftien weken op de eerste plaats stond.

De hegemonie van Ed Sheeran strekt zich niet alleen uit tot de Britse singlelijst. Ook blijft hij de Britse albumlijst aanvoeren met ÷ (Divide), nu voor de zevende week. Daarmee snijdt Sheeran de pas af van Damn van Kendrick Lamar. Verschil tussen beide albums, zo’n 30.000 exemplaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten