zondag 21 mei 2017

Albumflitsen bij week 20 - 20 mei 2017

Vrijdag las je in de Hitflits dat Harry Styles met zijn gelijknamige album als eerste One Direction lid een #1-notering binnenhaalde, Wat er nog meer gebeurde in de Album Top 100 van deze week, lees je in deze albumflits.

#5 Kempi: DU4
DU4 is niet het derde album van hiphopper Kempi, maar zijn vijfde mixtape. Rappers en hiphoppers maken (vaak) onderscheid tussen mixtapes en volledige albums. Voor een notering in de Album Top 100 is er geen onderscheid, slechts het aantal tracks en de prijs die de tussenhandel moet betalen, is leidend voor een notering.

Op DU4 rapt Kempi over zijn strijd en zware periodes in zijn leven. Jeremy Slijger, ofwel Kempi, heeft diverse keren in de gevangenis gezeten, onder andere voor het dealen van cocaïne en heroïne, mishandeling, bedreiging met een vuurwapen en mensenhandel. Begin dit jaar kwam hij weer vrij. DU4 is een warming-up voor een volwaardig album later dit jaar.

#6 Helene Fischer: Helene Fischer
In de afgelopen tien jaar bracht de Russisch-Duitse zangeres Helena Fischer zeven studioalbums uit. Met een totale verkoop van meer dan 10 miljoen albums is Fischer één van de succesvolste Duitse zangeressen.

Drie van de zeven albums kregen een notering bij ons, waaronder een #1-notering voor Fur Einen Tag in 2011. Helene Fischer, haar achtste album, is het eerste album met nieuw werk sinds Farbenspiel (#8 in 2013). Dat album stond in Duitsland vijftien weken op de eerste plaats, een record.
De reden dat de 32-jarige Helene Fischer bijna vier jaar geen nieuw werk uitbracht, is dat ze het even wat rustiger aan wilde doen. Voor het eerst even geen album en ook geen uitgebreide tournee en dus had ze tijd voor zichzelf en haar familie. Maar ook voor het werken aan nieuwe nummers. ‘Lieb mich dann’ op Helene Fischer is mede door haar geschreven. De liedjes op het album gaan over haarzelf.

#12 Bokoesam: Solo
Na Bokoesam – The Mixtape (#13 in 2016) is Solo het debuutalbum van hiphopper Bokoesam, alter ego van Samuel Skeyere.

Over dat album zegt Bokoesam: “Op mijn eerste echte album doe ik wat ik leuk vind, wat ik interessant vind en wat ik altijd al wilde maken. Dit is een kijkje in mijn wereld, in mijn leven en wat ik meemaak. Ik ben rapper en vader, vriend en zoon. Ik heb me niet ingehouden of ben niet super moeilijk gaan nadenken over wat slim zou zijn. Maar heb een album gemaakt dat persoonlijk is en veel kanten laat horen, die ik tof vind. Ik hoop dat iedereen dat ook meekrijgt en er van zal genieten”.

Op het eind 2016 opgenomen album is de crème de la crème van de Nederlandse hiphop te horen. Lees even mee. Lil Kleine, Idaly, Jandro (SFB), Jayh, Jonna Fraser, Willie Wartaal, Mr. Polska, SBMG, RayFuego, Yung Nnelg en GRGY. Jack $hirak, Spanker, Garrincha, Project Money en Outtatowntobias deden de productie.

#14 Armin van Buuren: The Best of Armin Only
Vorige week vrijdag, 12 mei 2017, vond in de Amsterdam ArenA ‘The Best Of Armin Only’, de grootste soloshow uit de carrière van Armin van Buuren plaats. Niet minder dan 80.000 fans zagen deze twee shows. Wie daar niet bij kon zijn, greep de mogelijkheid aan om de livestream op arminonly.tv, Facebook Live en RTL 4, te volgen. Ruim 4,8 miljoen mensen hebben dat gedaan.
The Best of Armin Only geeft een beeld van zijn voorgaande Armin Only shows: 2cd’s met 34 hoogtepunten van zijn shows. Daarnaast krijg je er ook nog 4 aanzichtkaarten en een sticker bij!

#17 Paramore: After Laughter
De single ‘Hard Times’ (voormalig 3FM Megahit) van Paramore begint langzaam op gang te komen en zou deze zomer zomaar eens een hit kunnen worden. Ondanks het ontbreken van een hit, scoort het album After Laughter nu al hoger dan de drie voorgaande albums. Paramore uit 2013 kwam één plek lager.
De Paramore van After Laughter  is niet helemaal dezelfde meer als de Paramore van toen. Drummer Zachary Wayne ‘Zac’ Farro, die de band in 2010 verliet, is weer terug. Bassist Jeremy Davis stapte in 2015 uit de band. Gitarist Taylor Benjamin York is altijd trouw gebleven aan Paramore, waarvan Hailey Nicole Williams de zangeres is en medeoprichter van de band.

#18 Thomas Azier: Rouge
Slechts zes weken stond Hylas, het debuutalbum van Thomas Azier genoteerd. Hopelijk houdt Rouge, zijn tweede album, het langer vol. De start op de achttiende plaats, zes plaatsen hoger dan Hylas, is in ieder geval veelbelovend.

Thomas Azier, geboren op 14 augustus 1987 in Leiderdorp, is een reiziger. Na zijn studie aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden, verhuisde hij naar Berlijn, de techno hoofdstad van Europa, waar hij de inspiratie vond voor Hylas. Vervolgens verkaste hij naar Parijs, de stad van de liefde, en de inspiratiebron voor Rouge. Daarop is de elektronica deels ingewisseld voor de piano, en klinkt Azier als een chansonnier. Na twee albums, wordt het ook wel tijd voor een hit.

#35 Salvador Sobral: Excuse Me
Zou dit album van Salvador Vilar Braamcamp Sobral ook een notering hebben gekregen, als zijn nummer ‘Amar Pelos Dois’ niet het Eurovisie Songfestival had gewonnen of hoog was geëindigd? Waarschijnlijk waren muziekliefhebbers dan niet op zoek gegaan naar meer muziek van deze Portugese zanger. Nu moeten zij het nog doen met Excuse Me, zijn debuutalbum uit 2016, zonder ‘Amar Pelos Dois’.

#45 Paul Weller: A Kind Revolution
Afgelopen week maakte de Britse muzikant Paul Weller bekend, dat hij samen met zijn landgenoot Noël Gallagher (voormalig lid van Oasis), al de helft van het nieuwe James Bondthema af heeft. Opmerkelijk, want er is nog helemaal geen nieuwe James Bondfilm aangekondigd!

Eerder liet Paul Weller ook al weten een liedje te willen schrijven voor het Eurovisie Songfestival. Zou hij het menen, of moeten we zijn uitspraken zien als aandacht voor A Kind Revolution, zijn dertiende soloalbum? Voorheen zat Weller in de groepen the Jam en the Style Council. Je zou het aan hem kunnen vragen tijdens één van zijn concerten in Nijmegen (op 7 juni), Den Haag (8 juni) of Amsterdam (9 juni). Laat je het ons dan ook even weten?

#58 Machine Gun Kelly: Bloom
Op 25 maart van dit jaar verdween ‘Bad Things’ van Machine Gun Kelly x Camila Cabello na dertien weken, met een vijftiende plaats als hoogste notering, uit de Single Top 100. ‘Bad Things’ is één van de dertien tracks op Bloom, het derde album van de Amerikaanse rapper Machine Gun Kelly, waarachter de 27-jarige Colson Baker uit Cleveland, Ohio, schuil gaat.

#64 J Hus: Common Sense
Common Sense is het debuutalbum van de Britse rapper J Hus, die als Momodou Jallow aanstaande vrijdag zijn 21e verjaardag hoopt te vieren. Zijn Gambiaanse moeder introduceerde hem in de muziek uit Afrika. Drie jaar lang woonde Hus in Gambia. Nadat hij 50 Cent had horen rappen, begon de in Stratford, Londen, geboren Hus, zelf met rappen. Zijn artiestennaam Hus is afgeleid van Hustle, dat staat voor ‘alles wat je doet om geld te verdienen’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten