zondag 16 juli 2017

Armin van Buuren luistert naar fluitende schilders

#75 Armin van Buuren feat. Josh Cumbee: Sunny Days

Als je de vocalen op een nummer van Armin van Buuren voor je rekening mag nemen, ben je verzekerd van succes. Chris Jones (‘Going Wrong’ met DJ Shah, #5 in 2008) en Trevor Guthrie (‘This Is What It Feels Like’, #2 in 2013) kunnen daarover meepraten. 
Op ‘Sunny Days’ is Josh Cumbee, geboren in Anaheim, California, de gelukkige. Het bespelen van muziekinstrumenten leerde hij van zijn vader. Het was echter alles behalve dance muziek waarmee hij opgroeide. Cumbee luisterde thuis vooral naar U2, OneRepublic en Coldplay. Met AFSHeeN vormt Cumbee het productieduo NONFICTION. Samen schreven ze nummers voor tal van artiesten, van Madonna en Janet Jackson tot Chris Brown, Sean Paul en Take That.

fluitende schilders

De basis voor ‘Sunny Days’ werd gelegd door Armin van Buuren. Hij vroeg zich af wat een schilder zou fluiten, dus begon hij een stukje te fluiten en noemde het ‘Sunny Days’. Vervolgens werd in een studio in Los Angeles, waarbij naast van Buuren, Cumbee, de managers van beiden, AFSHeeN, én componist Toby Gadd (Starmaker, Fergie, John Legend) aanwezig waren, het nummer verder afgerond. Binnen twintig minuten was het af. Nu nog ‘Sunny Days’. Maar die zijn onderweg, met misschien wel 30 graden op woensdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten