zondag 16 juli 2017

tien noteringen er bij voor SFB dankzij albumstreams

#5 SFB feat. Ronnie Flex: Lovely Boy
     *** hoogste eerste weeks ***

Zolang albumtracks nog een notering krijgen in de Single Top 100 kunnen krijgen, zitten we vast aan hiphop van Nederlandse bodem. Want het zijn voornamelijk die acts die daar garen bij spinnen, ook al is het maar voor één of twee weken. Hoezo populair?

Deze week mogen KM, Jonna Fraser en Priceless, de drie heren van SFB (Strictly Family Business) in de handjes knijpen dat de regels nog ongewijzigd zijn, zodat alle veertien tracks van hun album 77 Nachten deze week een notering krijgen. Daarmee is SFB de tiende act die dat lukt en is 77 Nachten het elfde album.
Het zal echter een kwestie van tijd zijn dat ook in Nederland de regels in navolging van de Britse hitparade twee weken geleden, voor het meetellen van albumstreams ingrijpend worden aangepast. We hopen dat ‘anoniem’ en meerdere volgers van de Megaman, het geduld kunnen opbrengen om dit af te wachten. Maar laat een ding duidelijk zijn: ook wij zijn niet blij met de (wekelijkse) invasie van Nederlandse hiphoppers die met hun albumtracks een notering krijgen die ten koste gaat van veel nieuwe muziek.

tien extra tracks

Dan volgen nu de tracks van 77 Nachten die dus niet in de Single Top 100 thuishoren:
#5 SFB feat. Ronnie Flex: Lovely Boy
#20 Hope & Pray feat. Lijpe & Boef
#30 Pon Road feat. Sevn Alias
#43 Heethoofd
#47 Dem Say
#50 Only One feat. Tabitha
#51 25 To Life feat. Jayh
#53 Santa Boma
#58 Yes!
#62 Swith Sides feat. Jonna Fraser

Naast deze albumstracks staat SFB ook nog genoteerd met de volgende vier nummers:
#4 (6)  Way It Goes
#28 (24) On Lock
#31 (66) Don’t You Know
#41 (87) Badman Flex feat. Jonna Fraser
Dankzij de tien albumtracks staat het totaal aantal notering van SFB nu op 33.

In de rap en hiphopwereld is het gebruikelijk dat collega’s meedoen op nummers, waardoor het één grote familie lijkt. Oude bekenden als Lijpe, Boef, Sevn Alias, Jayh en, Jonna Fraser doen mee op de tracks van SFB. Er zit echter één onbekende tussen: Tabitha. Vorige week debuteerde ze al op drie nummers van het album Rémi van Ronnie Flex, waarvan er deze week nog twee genoteerd staan. Toen paste het even niet, dus maken we het deze week meer dan goed, zie onder #13.

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op nieuw, ik heb geen problem. De 10 stuks stopt typisch buitenlandse nummmers.
    De solutie - als iemand koopt de derde van de tracks op een album of meer in een klop dat meetelt slechts aan de albumlijst en niet de singles. Ook als U bijvoorbeeld koopt 10 stuks van een album met 15 stuks dat meetelt 2 derden van een album in de albumlijst calculatie. In kort de ene lijst of de andere.

    BeantwoordenVerwijderen