zondag 16 juli 2017

Ronnie Flex haalde Tabitha terug naar Nederland

#13 Ronnie Flex feat. Tabitha: Is Dit Over / #77 Red Me

Vorige week maandag viel ons Tabitha al op toen ze in het programma ‘RTL Summernight’ samen met Ronnie Flex het nummer ‘Is Dit Over’ zong. Naast het feit dat Flex eindelijk eens zonder autotune was te horen, was het Tabitha die met haar stem de show stal. Sinds januari toert ze samen met Ronnie Flex als deel van diens Deuxperience Band.

Amerikaanse carrière

Tabitha Foen-A-Foe is geboren op 22 juli 1989 in Leiden. Haar vader is van Surinaamse en Chinese afkomst, haar moeder is Nederlandse. Het overlijden van haar vader in 2001, slechts 42 jaar, verwerkte de 12-jarige Tabitha door het schrijven van teksten op beats die ze vond op YouTube.
Ze volgde de Pop Academie in Rotterdam, waar ze Ronnie Flex tegen het lijf liep. De vier jaar durende opleiding rondde ze in twee jaar af, waarna ze naar Los Angeles vertrok om zich te richten op een buitenlandse carrière. Onder leiding van de Amerikaanse componist/producer Timothy Bloom (Chris Brown, Ne-Yo) werkte ze daar in 2016 aan nummers en  het album No Fiction.

van Engelstalig naar Nederlandstalig

Zingen in het Nederlands was dus niet echt haar ding. Maar toen Ronnie haar vroeg of ze wilde meewerken aan zijn Nederlandstalig album Rémi, twijfelde ze geen moment en kwam terug naar Nederland. Tabitha: “Ronnie heeft echt een heel groot hart. Ik vind het echt supertof dat hij me heeft gevraagd voor zijn album, dat had hij niet hoeven doen. Ik heb er niet over getwijfeld.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten