zondag 16 juli 2017

Downloads helpen Despacito terug op #1

#1 Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber: Despacito
     *** terug op #1 / zevende week op #1 ***

Vorige week zat Lil’ Kleine zichzelf nog op de hielen. Zijn ‘Loterij’ feat. Ronnie Flex hijgde zijn ‘Krantenwijk’ feat. Boef in de nek. Deze week is ‘Krantenwijk’ na vijf weken de eerste plaats kwijt. Niet aan ‘Loterij’, maar aan een nummer dat al eerder op de eerste plaats stond: ‘Despacito’ van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber, dat nu voor de zevende week bovenaan de Single Top 100 staat. ‘Despacito’ stond al van 29 april tot en met 27 mei en op 24 juni op de eerste plaats.
Het is opvallend dat de remix met Justin Bieber bijna twee keer zoveel is gestreamd dan de originele versie van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee. Maar bij de downloads is het net andersom. De koper heeft dan toch liever de originele versie, en dat blijkt dan ook uit de airplay. Want waar hoor je de versie met Bieber nog??

download populairder dan stream

Hoewel het aantal streams van zowel ‘Krantenwijk’ als ‘Loterij’ (net) boven dat van beide versies van ‘Despacito’ ligt, is het de download van ‘Despacito’ dat de doorslag geeft. Sinds weken is het dan ook niet de stream, maar de download dat bepaalt wat bovenaan de Single Top 100 staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten