woensdag 9 augustus 2017

Albumflitsen bij week 31 - 5 augustus 2017

Afgelopen vrijdag kreeg je in de Hitflits de highlights uit de Album Top 100. In deze Albumflitsen duiken we wat dieper in op de albums en/of de artiesten daarachter.

#2 Arcade Fire: Everything Now
Everything Now, het vijfde studioalbum van de Canadese groep Arcade Fire, scoort twee plaatsen hoger dan The Suburbs uit 2010, tot nu toe hun best genoteerde album met een tweede plaats als hoogste notering. In de Vinyl 33 is het Everything Now wel gelukt om de eerste plaats te bereiken. Everything Now is mede geproduceerd door Thomas Bangalter (Daft Punk) en Steve Mackey (Pulp).

#16 Passenger: The Boy Who Cried Wolf
Op zondag 23 juli heeft Michael David Rosenberg, alias de Britse muzikant Passenger, in Dublin zijn laatste optreden gegeven. Na 5 jaar en zo’n 500 optredens, stopt hij er (voorlopig) mee. Passenger: “Its been the most incredible journey and i hope there are many more years of it to come but for now i feel like its time to stop and reflect and have a bit of a breather.”
Gelukkig voor de fans brengt Passenger nog wel nieuwe muziek uit. Te beginnen met de EP  The Boy Who Cried Wolf, het eerste nieuwe sinds Young As The Morning Old As The Sea (#7 in 2016). Aan het album werkte de Britse zangeres Lucy Rose mee, die onlangs zelf haar derde album uitbracht.

#24 Alice Cooper: Paranormal
Als je nog nooit iets van Alice Cooper hebt gehoord, dan is hier je kans. De tweede cd van Paranormal bevat namelijk zes live nummers met zijn band, opgenomen op 6 mei 2016 in Columbus, Ohio. En laten dat net bijna allemaal nummers zijn uit 1972/1973, zijn beginperiode.
Daarnaast krijg je op beide cd’s gelegenheid om te horen hoe Cooper anno 2017 klinkt. De cd’s bevatten 12 nieuwe nummers, daarin bijgestaan door gitarist Billy Gibbons (ZZ-Top), drummer Larry Mullen (U2) en bassist Roger Glover (Deep Purple).

Cooper Paranormal?

Paranormal slaat zeker op Alice Cooper zelf. De definitie van Paranormal van de als Vincent Daemon Furnier geboren zanger luidt: ‘alles dat anders is dan normaal’. Wil je de aandacht van mensen, dan moet je juist niet doen wat iedereen doet. En dus doet Alice dat zijn hele leven al. In de jaren ’70 stond Alice Cooper bekend om zijn extravagante podiumacts, compleet met doodskoppen en slangen.

#26 Anbu: Nachtleven
In 2014 richtte Jiri Taihuttu, samen met Menno Hinssen alias MennoBoomin en Dylan Johnson, het hiphopcollectief Anbo Nevlo (Nevlo is anagram van Venlo) op. Jiri, broer van Jim Taihuttu van Yellow Claw, is het creatieve brein van de groep. Na Het Zonnige Zuiden dat vorig jaar een weekje op #75 stond, scoren de heren met Nachtleven stukken beter, want het komt binnen op de 26e plaats.

#35 DIO: Venus
Na zijn album De Man (#44 in 2015), komt Diorno Dylyano Braaf, oftewel rapper DIO met de EP Venus. Aanvankelijk had hij geen plan bij het maken van de EP. Maar nadat hij een selectie van de tofste nummers had gemaakt, bleek dat de nummers allemaal één ding verbindt, en dat is de liefde. DIO: “Mijn EP is gewoon een grote ode aan de vrouw en dan is Venus toch wel echt een geschikte naam ervoor.” Naast James Watss en Idaly zijn er  gastbijdrages van Glen Faria, Quessswho en Giorgio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten