woensdag 9 augustus 2017

Despacito grootste #1-hit voor Justin Bieber

#1 Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber: Despacito
     *** tiende week op #1 ***

Halverwege de week leek het er op dat ‘Mi Gente’ van J. Balvin & Willy William wel eens de eerste plaats zou kunnen pakken. Maar aan het einde van de week is het gewoon weer ‘Despacito’ van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber dat de Single Top 100 aanvoert, inmiddels voor de tiende week.

Zowel voor Luis Fonsi als Daddy Yankee is ‘Despacito’ hun eerste #1-hit. Maar voor Justin Bieber is het al zijn zesde #1-notering. Mede door de remix in april waaraan Bieber meewerkte, steeg ‘Despacito’ naar de eerste plaats en houdt het daar in totaal al tien weken vol. Daardoor scoort Justin Bieber zijn grootste #1-hit. We zetten ze alle zes even op een rijtje:
-          10x: Despacito, met Luis Fonsi & Daddy Yankee
-          9x: Love Yourself
-          8x: What Do You Mean?
-          7x: Let Me Love You, met DJ Snake
-          7x: Cold Water, met Major Lazer & MØ
-          5x: Sorry
  
Met tien #1-hits treedt Justin Bieber toe aan een de lijst van artiesten met tien of meer #1-hits die zeventien artiesten bevat. De meeste zijn nog altijd voor ‘Que Si, Que No’ van Jody  Bernal (15x in 2000). Daarachter Drake feat. Wizkid & Kyla met ‘One Dance’ (14x in 2016) en een derde plaats is voor ‘Dromen Zijn Bedrog’ van Marco Borsato (13x in 1993).

vierde Canadees

Justin Bieber is na Drake (14x in 2016), Bryan Adams met ‘(Everything I Do) I Do It For You’ (12x in 1991) en Celine Díon met ‘My Heart Will Go On’ (11x in 1998), de vierde Canadese act die tien of meer #1-hits scoorde in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten