woensdag 9 augustus 2017

RedOne verricht vriendendienst voor Ali B

#47 Ali B feat. Boef,  Rolf Sanchez & RedOne: Voy A Bailar

Verder dan een 92e plaats kwam ‘Cést La Vie’ van Khaled in 2012 niet. De cover die Marc Anthony er van maakte in 2013, getiteld ‘Vivir Mi Vida’, kreeg zelfs helemaal geen notering bij ons. Maar anno 2017 wordt ‘Cést La Vie’ / ‘Vivir Mi Vida’ alsnog een echte hit, maar dan in het Nederlands, onder de titel ‘Voy A Bailar’. Daarvoor verantwoordelijk zijn Ali B feat. Boef,  Rolf Sanchez & RedOne.

Hoewel RedOne, die zowel het origineel van Khaled als de versie van Marc Anthony produceerde, geen noot zingt op ‘Voy A Bailar’, krijgt hij er toch een credit voor. RedOne  produceerde de Nederlandstalige versie.

vriendendienst

Dat mag wel bijzonder heten, want de Marokkaans-Zweedse Nadir Khyat, de echte naam van RedOne, produceerde en schreef hits voor artiesten als Lady Gaga, Michael Jackson en Shakira. Dat hij nu ook een Nederlands nummer produceert is te danken aan Ali B. Sinds een ontmoeting in 2013 in Dubai zijn de twee vrienden en dan heb je wel wat voor elkaar over.

Overigens zijn Ali B c.s. niet de eersten die een hit scoren met een bewerking van het nummer van Khaled. In 2013 namen Jeroen van der Boom, Gerard Joling en René Froger als de Toppers, het nummer ‘1001 Nacht’ op, dat de dertiende plaats bereikte. Dus Ali B en zijn vrienden hebben nog even te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten