zondag 29 april 2018

Hiphopproducer Esko scoort zelf een #1-hit

#1 Esko, Josylvio & Hansie: Hey Meisje
    *** hoogste eerste week / eerste week op #1 ***

Deze week is het opnieuw een Nederlandse hiphopplaat dat een popnummer (‘One Kiss’ van Calvin Harris & Dua Lipa) de eerste plaats verspert. Geen hiphop artiest echter, maar een hiphop producer: Esko, alter ego van de 24-jarige Stacey Walroud uit Almere. Samen met Bart van Houten startte Esko in 2014 het label Van Klasse. Doel: jongeren een platform geven om hun talenten te ontwikkelen.

Tot voor kort was Esko vooral de succesvolle producer van onder andere Josylvio, Sevn Alias en Jonna Fraser. Met Josylvio scoorde Esko zelfs de #1-hit ‘Ride Or Die’. Maar deze week scoort Esko ook zelf een #1-hit met ‘Hey Meisje’ met zang van Josylvio en raps van Hansie.
Esko over de totstandkoming van het nummer: “Met Josylvio heb ik ‘Hey Meisje’ gemaakt en ik heb hem duidelijk van te voren gezegd van: “Ey bro, ik heb één breed nummer nodig voor op de radio. Let’s get it. Van Klasse-member Hansie (“Daar ben ik echt blij om, dat is m’n day one!”) is een glansrol toebedeeld.”

dertiende album

Behalve de #1-hit ‘Hey Meisje’, scoort Esko ook nog een eerste plaats in de Album Top 100 met Beats By Esko, waar natuurlijk zijn eigen artiesten aan meewerkten. Een dubbelslag dus voor Esko. Daarnaast krijgen alle twaalf nummers van het album ook een notering in de Single Top 100, waarmee hij de dertiende in de rij is. Hier volgen de nummers:
#1 Hey Meisje, met Josylvio & Hansie (= Hans Grants)
#38 (63) Lijst feat. Bartofso, 3Robi & Mula B
#40 Money Dance feat. Jonna Fraser & Jacin Trill
#43 Dichterbij feat. Josylvio & Sevn Alias
#45 Kuifje feat. Jonna Fraser, Adje, Keizer & Woenzelaar (= Adnan El Yazidi uit Woensel)
#52 Evoluatie feat. Bokoesam & Famke Louise
#54 Doe Je Research feat. SBMG
#58 Knowledje feat. Emms, Hef & Kevin
#59 Half 8 feat. Ronnie Flex & Idaly
#60 Zo Niet Mij feat. Latifah & Sevn Alias
#63 Bye Bye Bye feat. Josylvio, Lauwtje & Jermaine Niffer
Lauwtje is een vrouwelijke rapper ontdekt door Esko. Ze begon voor de grap met freestylen. Josylvio was niet aanwezig toen Lauwtje haar deel rapte.

#71 Hooptie Money met JoeyAK, MocorManiac & Cho (gaat op herhaling)

Noemen we gelijk nog even de andere rap/hiphop hits van deze week:
#65 Leafs feat. Ramiks: Swish
#69/#88 J. Cole: KOD / ATM

Geen opmerkingen:

Een reactie posten