vrijdag 4 mei 2018

Hitflits: Post Malone is Nederlandse hiphoppers Lijpe & Ismo te snel af en scoort eerste #1-album.

Met ‘Rockstar’ stond de Amerikaanse rapper Post Malone feat. 21 Savage in september en oktober 2017 vier weken lang op de tweede plaats van de Single Top 100. Destijds werd hij van de eerste plaats gehouden door Sevn Alias feat. Lil’ Kleine & Boef met ‘Patsergedrag’ en Josylvio met ‘Ride Or Die’.

In de Album Top 100 lukt het Post Malone wél om Nederlandse hiphoppers voor te blijven, want daarin komt zijn album Beerbongs& Bentleys binnen op de eerste plaats. Lijpe x Ismo daarentegen moeten genoegen nemen met een tweede plaats voor hun album Tijdloos.
Voor Austin Richard Post, ofwel Post Malone, is de eerste plaats een verbetering ten opzichte van zijn eerste album Stoney, want dat kwam vorig jaar niet hoger dan de 37e plaats. In juli 2017 bereikte het album alsnog de eerste plaats, maar dan in de Midprice Top 30, de lijst met goedkoop geprijsde albums.

record aantal streams

Records zijn er om te worden gebroken, maar de laatste tijd gaat het wel erg hard. Vorige week nog verbrak J. Cole met zijn album K.O.D. met 36,7 miljoen streams het record van More Life van Drake. Deze week gaat Post Malone ver over het record van J. Cole, want zijn album Beerbongs & Bentleys werd alleen in de Verenigde Staten van Amerika 47,9 miljoen keer gestreamd. En dan hebben we het alleen nog maar over de cijfers van Spptify. Het zal niet lang duren eer ook dat record weer wordt gebroken. In juni komt Drake met een nieuw album, dus dat wordt een eitje voor de Canadese rapper.

ALBUM TOP 5

1. EW  Post Malone: Beerbongs & Bentleys
2. EW  Lijpe x Ismo: Tijdloos (op bijna 49%)
3. (1)   Esko: Beats By Esko
4. (5)   Josylvio: Hello Cash
5. (4)   Kevin: Lente

Divide van Ed Sheeran stijgt in de 61e week van de elfde naar de zevende plaats en dankt dit aan de singlerelease van het nummer ‘Happier’.

Aanstaande donderdag staat Waylon in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Lissabon. Hij moet dan met ‘Outlaw In ‘Em’ genoeg punten scoren om twee dagen later het liedje nogmaals te mogen zingen tijdens de finale. Inmiddels neemt de songfestivalkoorts al weer toe in den lande. Zijn #1-album The World Can Wait zakt weliswaar naar de elfde plaats, maar komt in de Vinyl 33 binnen op de eerste plaats. Een voorbode?

Gaan we over naar de andere eerste weeks noteringen van deze week.
#15 Helene Fischer: Live – Die Arena-Tournee
#17 Anne-Marie: Speak Your Mind
#20 Janelle Monaé: Dirty Computer
#29 Van Morrison and Joey Defrance: You’re Driving Me Crazy
#86 Willie Nelson: Last Man Standing
#87 Michelle David: The Gospel Sessions Vol. 3

True Stories, het album van wijlen Avicii, zakt van de tiende naar de twaalfde plaats.

SINGLES

Het is Calvin Harris & Dua Lipa nog niet gelukt om hun single ‘One Kiss’ op de eerste plaats te krijgen in de Single Top 100. Ook al neemt de kracht van de nummers van Esko snel af, zijn album Beats By Esko is de eerste plaats al weer kwijt, blijft ‘Hey Meisje’ van Esko, Josylvio & Hansie het populairste nummer van het album en is ook de afgelopen week het meest gestreamd en gedownload en dus blijft het op de eerste plaats staan.

SINGLE TOP 5

1. (1)   Esko, Josylvio & Hansie: Hey Meisje
2. (2)   Calvin Harris & Dua Lipa: One Kiss (op bijna 4%)
3. (3)   Kraantje Pappie: Lil Craney
4. (4)   Ariana Grande: No Tears Left To Cry
5. (7)   Hardwell, Bizzey, Lil’ Kleine & Chiv: Ze Willem Mee

Nog maar een maand geleden kwam hun vorige single ‘Drip’ met Dopebwoy & Leafs binnen op de vierde plaats. Deze week scoort het kwartet van SFB, geholpen door Murda & Spanker, hun volgende top 10-hit. ‘Shutdown’ komt nog net binnen op de tiende plaats en levert SFB hun vijfde top 10-notering op. Voor zowel Murda als Spanker is ‘Shutdown’ hun eerste top 10-notering. Afgelopen vrijdag verscheen het album Reset the Levels III van SFB, dat volgende week hoge ogen zal gooien in de nieuwe Album Top 100.

In de Album Top 100 van deze week pakt Post Malone met zijn album Beerbongs& Bentleys de eerste plaats. De track ‘Psycho’ feat. Ty Dolla $ign, deze week op de zestiende plaats, blijkt het populairste nummer te zijn. Gevolgd door nog vijftien andere tracks. Hier volgen ze allemaal:
#16 (36) Psycho feat. Ty Dolla $ign
#21 Better Now
#33 Paranoid
#36 Rockstar feat. 21 Savage (op herhalng)
#41 Spoil My Night feat. Swae Lee
#54 Rich & Sad
#60 Over Now
#61 Ball For Me feat. Nicki Minaj
#63 Zack and Codeine
#65 Same Bitches feat. G-Eazy & YG
#66 Stay
#72 Takin’ Shots
#79 Otherside
#80 Candy Paint
#86 92 Explorer
#94 Blame It On Me
Twee tracks van het album hebben het (nog) niet gehaald en staan in de Bubbling Under, de wachtkamer van de Single Top 100:
#112 Suger Wrath
#148 Jonestown

Van de elf nummers die vorige week op herhaling gingen van wijlen Avicii,. blijven er deze week zes over:
#20 (11) Wake Me Up!
#29 (13) Without You feat. Sandro Cavazza
#39 (18) Levels
#40 (22) Lonely Together feat. Rita Ora
#57 (24) Waiting For Love
#80 (30) Hey Brother

Resten nog de andere eerste weeks en dat er maar eentje:
#95 Lijpe x Ismo: Zeg Me

Ja ja, er komt weer een mooi weekend aan en wij gaan daar zeker van genieten. Buiten de vijftien Post Malone albumtracks en de noteringen van SFB-Murda-Spanker en Lijpe x Ismo valt er weinig te beleven in de Single Top 100. Esko blijft ook nog #1, dus is er dit weekend geen nieuwe Megaman. Wel melden we ons nog even met een nieuwe editie van de albumflitsen.
Zaterdag is het 5 mei, Bevrijdingsdag. Op die dag worden op veertien plaatsen in het land Bevrijdingsfestivals gehouden. My Baby, Ronnie Flex en Fedde le Grand zijn dit jaar de ambassadeurs van de vrijheid en zullen per helikopter ieder een aantal van die festivals bezoeken. Als je de mogelijkheid hebt, ga er dan heen, want naast muziek is er van alles te beleven. Vier je vrijheid!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten